fbpx
Сьогодні
13:25 03 Бер 2023

Німеччина передала ЗСУ 9 броньованих мостоукладачів Biber

English version here

Німеччина передала Збройним силам України дев'ять броньованих мостоукладачів Biber, які створені на основі шасі танка Leopard 1.

Про це Посольство Федеративної Республіки Німеччини в Україні повідомляє у Фейсбуці.

"Німеччина надає всебічну підтримку Збройним силам України. Броньований мостоукладач Biber (у перекладі – бобер) – це інженерно-бойова машина, за допомогою якої бойові підрозділи долають річки, протитанкові рови та інші перешкоди. Дев`ять таких машин були вже передані українським військовим", – ідеться в повідомленні.

Biber може за лічені хвилини розгорнути та згорнути 22-метровий міст, який складається з двох одинадцятиметрових елементів. Biber базується на шасі танку Leopard 1. Замість башти він оснащений системою зведення мосту.

На відміну від багатьох аналогічних інженерних машин, міст укладається горизонтально, залишаючи контури машини невеликими та непомітними. Завдяки сучасним технологіям цю машину можуть обслуговувати лише два члени екіпажу.

Довідка

На початку березня канцлер ФРН Олаф Шоль заявив, що Німеччина буде продовжувати разом із партнерами допомагати Збройним силам України як зброєю, так і з точки зору підготовки солдатів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: