fbpx
Сьогодні
19:19 03 Бер 2023

На трьох українських атомних електростанціях МАГАТЕ провело ротацію експертів

Відбулася ротація експертів МАГАТЕ на трьох українських атомних електростанціях.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу "Енергоатома".

Експертів замінили їхні колеги на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій атомних електростанціях.

Міжнародні фахівці з МАГАТЕ мають вести спостереження за дотриманням показників безпеки українських АЕС, зокрема в умовах воєнного стану. Постійне перебування представників Агентства на вітчизняних атомних станціях робить можливими безперервні контроль і моніторинг ядерної та радіаційної безпеки.

Крім того, інспектори МАГАТЕ можуть аналізувати також вплив російських військових ударів на енергетичну інфраструктуру України та доносити інформацію про це до всієї світової спільноти. Саме тому МАГАТЕ й надалі гарантує присутність своїх представників на всіх АЕС України.

Довідка

Раніше гендиректор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі повідомляв, що ротація групи експертів організації, які наразі перебувають на майданчику Запорізької АЕС, затримується на понад три тижні.

У ЄС заявили, що війська та військова техніка росії мають залишити Запорізьку атомну електростанцію, контроль над стратегічним об'єктом має бути повернутий Україні.

У четвер, 2 березня, експерти Міжнародного агентства з атомної енергії замінили своїх колег, які розміщувались на Запорізькій АЕС. Керівник МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі опублікував відео їх ротації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: