Прогноз погоди на вихідні 4–5 березня: перший весняний вікенд буде мінливим

В багатьох регіонах весна гостюватиме лише в суботу – буде досить тепло. А в неділю знову тимчасово залишить нас, стане прохолодніше, а до понеділка повернуться нічні морози. Подекуди, за даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде дощовою, проте на більшій частині території країни обійдеться без опадів.

  • Погода в суботу 4 березня

У суботу майже по всій Україні буде хмарно з проясненнями, без опадів. Лише на Київщині, Житомирщині та Чернігівщині місцями очікується невеликий дощ, у Сумській та Харківській областях — дощ та мокрий сніг. Прохолодно буде на Волині, Рівненщині, Сумщині, Харківщині та Чернігівщині — до +2…+5 °С. У західних, східних та центральних регіонах повітря прогріється до +5…+8 °С, на півдні — до +8…+10 °С.

Уночі по всій країні очікується близько 0 °С, морози до -3 °С можливі лише у Чернівецькій та Івано-Франківській областях.

  • Погода в неділю 5 березня

У неділю в більшості областей буде прохолодно. На заході стовпчики термометрів піднімуться до +1…+3 °С, на півночі, у центрі, включаючи Київщину, та сході — до +2…+5 °С. На півдні та південному сході повітря прогріється до +6…+8 °С.

Погода обіцяє бути комфортною, невеликі дощі очікуються лише у Чернівецькій, Івано-Франківській, Сумській та Чернігівській областях. Тож можна сміливо планувати недільну прогулянку. До речі, 5 березня у світі відзначають День енергоефективності — чим не привід зайти до італійської піцерії і не вмикати електродуховку вдома?

  • Погода в понеділок 6 березня

Тиждень почнеться з прохолодної погоди — в усіх регіонах, крім півдня та південного сходу, повітря прогріється всього до +3…+5 °С удень, а вночі очікуються морози до -3…-5 °С. На заході країни погода на початку тижня буде дощовою, можливий мокрий сніг. У решті областей — без істотних опадів.

  • Геомагнітні бурі

На початку тижня спеціалісти знову обіцяють магнітну бурю, цього разу – незначну. Захопіть на роботу таблетки від головного болю, пийте більше води і намагайтеся не нервувати через дрібниці.

  • Народні прикмети та вірування

Сніг на землі 4 березня обіцяв, що весна прийде ще нескоро. Якщо ж снігу не було, на тепло чекали найближчими тижнями. А ще цього дня готували багато їжі, щоб життя було багатшим.

Якщо 5 березня, на Лева Катальника, піде дощ чи сніг, не засмучуйтесь, а діставайте з шафи весняний одяг. Адже раніше вважалося, що сльотава погода цього дня обіцяє теплу і швидку весну!

Свіжі дописи

  • Новини

У ЗСУ спростували інформацію щодо відведення танків Abrams від лінії фронту

Збройні сили України спростували інформацію видання Associated Press про те, що Україна нібито відвела американські танки… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Одна з ракет, якими росія сьогодні атакувала Україну, впала за 15 км від польського кордону

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що одна з російських ракет, яка була випущена під час… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Шмигаль: Україна отримає від Австралії безпілотники та партію ПЗРК на десятки мільйонів доларів

Австралія передасть Україні безпілотники у рамках коаліції БпЛА. Також Київ отримає велику партію переносних зенітно-ракетних… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Після атак безпілотників СБУ Словʼянський НПЗ на Кубані частково припинив свою роботу

У російськй федерації на Кубані Словʼянський нафтопереробний завод, який був атакований безпілотрниками СБУ 27 квітня,… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

До Міжнародної коаліції з повернення українських дітей долучилася Японія

Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Сирський взяв участь у “Рамштайні” та відзвітував про ситуацію на фронті

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський взяв участь у 21-му засіданні Контактної групи з обороноздатності… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.