fbpx
Сьогодні
Фото 18:28 02 Бер 2023

Україна увійшла до списку 20 найвпливовіших країн світу: піднялась у рейтингу м’якої сили з рекордною швидкістю

English version here

Україна увійшла до списку 20 найвпливовіших країн світу за рейтингом Global Soft Power Index 2023. Вона стала першою країною, яка піднялась у ньому настільки стрімко.

Про це пише директор Українського інституту Володимир Шейко, інформує Рубрика.

Результати представили у Лондоні на Global Soft Power Summit 2023.

Ключові факти:

  • Україна посіла 37-ме місце зі 121 у загальному підсумку і 19-те місце за рівнем впливовості. Для порівняння, у 2021 році Україна загалом займала 61 позицію, а за рівнем впливовості перебувала на 45 місці.
  • Серед досліджуваних показників Global Soft Power Index, зокрема, впізнаваність та репутація країн. За рівнем впізнаваності Україна за рік «виросла» з 47 до 14 місця у світі, а за показником репутації – з 70 перейшла на 68 місце. Зростання другої оцінки стримують респонденти з Азії, які вважають, що репутація України дещо знизилась.
  • "Звіт про сприйняття України у світі-2022 чітко показав, що Україна більше не terra incognita, – зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. – Підтвердженням цього є результати України в Global Soft Power Index 2023. Протягом останнього року Україна доклала великих зусиль, щоб розповісти свою історію, створити свій наратив та здобути підтримку. Нинішній результат є досягненням мужнього українського народу, президента України Володимира Зеленського, наших Збройних Сил і всіх, хто розповідав історію України".
Україна увійшла до 20 найвпливовіших країн світу

Фото: Український інститут

Україна увійшла до 20 найвпливовіших країн світу

Фото: Український інститут

Україна увійшла до 20 найвпливовіших країн світу

Фото: Український інститут

Довідка

Global Soft Power Index 2023 – найповніше у світі дослідження сприйняття національних брендів з охопленням у понад 100 тисяч респондентів, яке проводить Brand Finance. Індекс показує здатність країни впливати на інших за допомогою привабливості та переконання, а не примусу та сили.

Загальний індекс м'якої сили базується на оцінці впізнаваності країни, її репутації та впливу, а також на таких показниках як: бізнес і торгівля, медіа і комунікації, культура та спадщина, освіта і наука, люди і цінності, міжнародні відносини, врядування та сталий розвиток.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: