fbpx
Сьогодні
Фото 19:48 02 Бер 2023

У Запоріжжі внаслідок ракетного удару по житловій багатоповерхівці 10 людей вважаються зниклими безвісти

Фото: ГУ ДСНС Запорізької області

У Запоріжжі внаслідок ракетного удару по п'ятиповерховому будинку сьогодні вночі загинули 2 людини, ще 10 є безвісти зниклими.

Про це журналістам повідомили в пресслужбі ГУНП у Запорізькій області, передає Укрінформ.

"Внаслідок обстрілу у Запоріжжі загинуло двоє людей (1 жінка та ще одна особа, стать якої встановлюється)", – сказали в поліції.

Щодо раніше оприлюдненої інформації про чотирьох жертв, то наразі вона не підтверджується. Під час аварійно-пошукових робіт було знайдено фрагменти тіла, поки невідомо, кому вони належать: одній людині чи кільком.

Також правоохоронці зазначили, що станом на вечір безвісти зниклими вважаються 10 людей (6 жінок, 3 чоловіків і 1 дитина). Травмовані – 8 людей (4 чоловіків та 4 жінки), з них семеро – госпіталізовані, одна людина оглянута на місці медиками і відпущена.

Комунальними службами вивезено понад 64 тонни будівельних уламків. На місці події психологи ДСНС надали допомогу 71 особі.

Співробітники ДСНС врятували 11 осіб. Загалом до робіт залучено 213 осіб та 56 од. техніки, з них від ДСНС – 122 особи та 30 одиниць техніки, 2 кінологічні розрахунки.

Унаслідок російського удару по багатоповерхівці в Запоріжжі підтверджено загибель двох людей. Ще 8 людей постраждали та 10 — вважаються зниклими безвісти.
Довідка
російсько-окупаційні війська завдали удару по Запоріжжю в ніч проти 2 березня, близько 01:30. Ракета влучила у п'ятиповерховий житловий будинок. За попередніми даними, російські війська завдали удару по житловому будинку ракетою С-300.Унаслідок атаки зруйновано три поверхи. Уламками та вибуховою хвилею пошкоджено інші багатоповерхівки, розташовані поряд, а також автотранспорт місцевих мешканців.Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними поліції Запорізької області, за три доби російські війська завдали по території регіону 240 ударів. Під прицілом окупантів опинилися понад 20 населених пунктів Пологівського та Василівського районів, постраждала переважно житлова та цивільна інфраструктура регіону. Для знищення будинків мирного населення російські військові використали авіацію, артилерійські снаряди, реактивні системи залпового вогню.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: