fbpx
Сьогодні
21:48 02 Бер 2023

Польща у Познані починає виробництво танків у співпраці з Південною Кореєю

Сьогодні, 2 березня, віцепрем'єр і міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак анонсував запуск виробництва південнокорейських танків K2, які вже були передані на озброєння польської армії, на Військовому автомобільному заводі (WZM) в Познані.

Про це повідомляє PAP, пише Рубрика.

"Тут, на військовому автомобільному заводі у Познані, танки К2 будуть обслуговуватися, будуть капітально ремонтуватися і будуть вироблятися. Це хороша інформація для Познані. Це додаткові нові робочі місця, це збереження тих робочих місць, які були створені на WZM", – заявив Блащак під час візиту до Познані.

Виробництво танків стало можливим після укладання угоди з Південною Кореєю минулого року, яка передбачає передання не лише машин, а й технологій виробництва, зокрема гідропневматичних шасі, що використовуються в K2.

У серпні 2022 року Польща уклала угоду з Південною Кореєю про закупівлю 180 танків K2 Black Panther виробництва Hyundai Rotem на суму близько 3,4 млрд. доларів, а також 212 самохідних гаубиць K9 Thunder виробництва Hanhwa Defense на суму близько 2,4 млрд. доларів.

Польща розпочинає виробництво південнокорейських танків

Фото: Getty Images

Контракт також передбачає надання технічного та навчального пакету і боєприпасів до придбаної техніки.

Перші танки прибули в Польщу в грудні 2022 року. Усього очікується 180 K2, ще 820 – будуть виготовлені спільно з південнокорейською компанією в Польщі.

Довідка

Південна Корея стане великим постачальником танків і гаубиць для Польщі. Країни підписали контракт на постачання як мінімум 400 екземплярів техніки.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: