fbpx
Сьогодні
20:28 02 Бер 2023

На тимчасово окуповану Херсонщину прибули представники фсб, які обшукують домівки місцевих мешканців,- Генштаб

Фото: GettyImagеs

На тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей російські загарбники посилили фільтраційні заходи. Зокрема, на Херсонщині до населених пунктів Піщанівка та Пойма прибули представники федеральної служби безпеки росії.

Як пише Рубрика, про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ за 2 березня.

За даними Генштабу, окупанти проводять масові обшуки житлових приміщень та перевіряють телефони місцевих мешканців. Основну увагу приділяють людям, чиї родичі виїхали на неокуповану територію України.

Окрім того, у багатьох школах Херсонської області росіяни ввели обов'язкові так звані кадетські класи, починаючи з першого. Для цих учнів є обов'язковим носіння уніформи та додаткові заняття з "патріотичного" виховання.

Як зазначають у Генштабі, через дефіцит учителів на роботу приймають проросійських місцевих жителів без педагогічної освіти, яким переважно понад 50 років. Для "легалізації", відповідно до російського законодавства, їх автоматично зараховують на заочну форму навчання до профільних ВНЗ росії.

Довідка

Окупанти протягом 1 березня обстріляли Херсонську область 87 разів, випустивши майже 500 снарядів із мінометів, РСЗВ, артилерії, танків та безпілотників. Через це 11 людей зазнали поранень, серед них — однорічний хлопчик. Дитині уламками скла поранили обличчя та вуха. Зараз він перебуває в лікарні, його життю нічого не загрожує.

Херсон росіяни за добу атакували двічі. У місті пошкоджені приватні та багатоквартирні будинки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: