Гуменюк озвучила причину, чому масовані ракетні атаки рф можуть залишитись у минулому

Масовані ракетні удари держави-агресора росії по території України можуть залишитися в минулому. Це пов'язано насамперед із нестачею у російській федерації високоточної зброї. При цьому загарбники не відмовилися від тактики терору і зараз шукають нові підходи у завданні ударів. 

Про це під час брифінгу розповіла речниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, росіяни все ще можуть виготовляти високоточні ракети, проте через санкції виробництво йде не в таких масштабах, на які розраховував ворог.

"Експерти стверджують, що запас ракет у них зменшується. Але незважаючи на те, що виробництво у них все ще відбувається, воно все ж таки відтягується в часі через особливості робіт, пов'язаних із деякими санкціями, які впливають на цей процес (виробництво ракет, – ред.). Об'єктивна ситуація полягає в тому, що ракет набагато менше, але вони все ще є. Виробництво майже зупинено, але воно ще є", – сказала Гуменюк.

У той же час в ОК "Південь" зазначили, що країна-агресор все ще має потенціал для завдання ракетних ударів як з моря, так і за допомогою авіації. При цьому у ЗСУ припускають, що масовані атаки, коли ворог за один раз випускав по Україні десятки ракет, можуть залишитися в минулому.

"Потрібно розуміти, що потужність ворога повністю не знищена. Вона ще має ознаки життя і продукує знаряддя вбивства. Тому нам потрібно розуміти цю загрозу. Ми говоримо про те, що масовані ракетні атаки можуть залишитися в минулому. А зараз ворог перебуває на етапі пошуку нової тактики. Вони починають розподіляти в часі і самі ракетні удари. Вони вже не масовані", – зазначила речниця ОК "Південь".

Гуменюк зазначила, що росія, як і раніше, намагається знищувати українську протиповітряну оборону, щоб завдавати результативних ударів по наміченим цілям.

Довідка

Нагадаємо, голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що окупанти технічно перебувають у бойовій готовності до завдання ракетного удару по Україні ще з 24 лютого. Однак його весь час переносять через протидію Сил оборони.

Раніше спікер Повітряних сил Збройних сил України полковник Юрій Ігнат заявив, що в росії є надлишку радянські зенітні керовані ракети С-300, завдяки яким економить дорогі "Калібри" та "Іскандери". Війська рф запускають їх за балістичною траєкторією, проте вони неточні і можуть падати "де завгодно".

Військова розвідка України фіксує зміни у тактиці країни-агресора росії у нанесенні масованих ракетних атак по наших містах. Частково вони пов'язані із нестачею у ворога відповідного озброєння.

Свіжі дописи

  • Новини

Хорватія допоможе Україні в питаннях розмінування територій: підписано двосторонній меморандум

Хорватія допоможе Україні в питаннях розмінування територій. Відповідний двосторонній меморандум держави підписали сьогодні, 14 травня.… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

У першому кварталі 2024 року в Україні зареєстровано 9 нових індустріальних парків

Мережа індустріальних парків активно розвивається, попри збройну агресію росії та військові дії. У першому кварталі… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Латвія виділила 10 млн євро на закупівлю артилерійських боєприпасів для України

Уряд Латвії на закритому засіданні у вівторок ухвалив рішення про виділення 10 млн євро на… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

В усіх регіонах України запровадили графіки аварійних відключень електроенергії

Увечері 14 травня у Києві та в усіх областях України запровадили графіки аварійних відключень електроенергії.… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Франція готує для України нову військову допомогу: ракети до системи ППО SAMP/T

Франція поставить Україні нову партію зенітних ракет Aster до системи ППО SAMP/T. Про це  заявив… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Я приїхав в Україну з меседжем, що ви не самі, за вами стоїть глобальна коаліція, – Держсекретар США

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що основний меседж його візиту в Україну полягає в… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.