fbpx
Сьогодні
16:23 02 Бер 2023

Доступні ліки: до програми внесли препарати для пацієнтів після трансплантації

21 найменування препаратів для пацієнтів, яким були зроблені трансплантації, включили до програми реімбурсації лікарських засобів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Рубрика.

"До програми реімбурсації включено 21 найменування імуносупресивних лікарських засобів, 15 з них є повністю безоплатні, шість – з частковою доплатою", зазначили в повідомленні.

У міністерстві також повідомили, що підтримувальну медикаментозну терапію пацієнту після трансплантації підбиратимуть у трансплантаційному центрі.

Якщо ж пацієнт вже має підібрану терапію (через 6-12 місяців після трансплантації), то він має звернутися до трансплант-координатора з випискою або призначенням лікарських засобів.

Також в МОЗ наголосили, що пацієнти, яким проводили трансплантацію за кордоном і які мають на руках підтверджувальні документи, мають звернутися до трансплант-координатора в український трансплантаційний центр.

Нагадаємо, що у 2022 році в Україні попри активні бойові дії було проведено 384 трансплантації органів, що на 20% більше, ніж у 2021 році.

Також торік проведено 192 пересадки гемопоетичних стовбурових клітин дорослим пацієнтам і 31 пересадку дітям.

Трансплантацію органів в Україні проводять 32 медичні центри. Трансплантацію гемопоетичних стовбурових клітин проводять у 9 клініках.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: