fbpx
Сьогодні
11:17 02 Бер 2023

Через знищення ЗСУ ворожих складів російська армія не може продовжувати наступ, - військові

English version here

Фото: Генштаб ЗСУ

Активним наступальним намірам російської федерації заважає регулярне знищення ворожих складів із боєприпасами та пальним.

Про це сказав в ефірі національного телемарафону начальник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський, передає Рубрика.

Військовий зазначив, що за останній час війська рф дещо накопичили ресурс живої сили та техніки. Проте, українські Сили оборони постійно завдають вогневого ураження по його тилах. При цьому знищуючи скупчення живої сили, а також озброєння та військової техніки.

"Я думаю, якщо ми будемо продовжувати у тому ж темпі, то у ворога не буде можливості здійснити серйозні спроби наступу.

Знищення складів боєприпасів та пального — це те, що перешкоджає повноцінному наступу ворога. Я думаю, що в цьому напрямку ми продовжимо роботу й зірвемо всі плани ворога", – сказав він.

Також начальник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку зауважив, що ЗСУ готові до будь-якого розвитку подій.

Головне зараз — військова допомога Заходу, постачання військової техніки та боєприпасів. За їхньої наявності українські військові зможуть виконати будь-які завдання.

Нагадаємо, що з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку понад 150 500 вояк, лише за минулу добу понад 700 загарбників.

У британській розвідці зазначили, на Донеччині погіршення умов для пересування по місцевості у районі міста-фортеці Бахмута ймовірно може дати перевагу українським захисникам.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр наголошувала, що ситуація у Бахмуті "напружена і складна і ми не приховуємо, що йдуть запеклі бої".

Вона додала, що на Бахмутському напрямку ворог намагається зібрати найманців з ПВК "Вагнер", бо регулярні війська рф вже виснажені та демотивовані.

Як писала Рубрика, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що українські оборонці не збираються відступати з донецького Бахмута.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: