fbpx
Сьогодні
09:24 01 Бер 2023

Британська розвідка: для більшої загрози Києву рф почала запускати безпілотники з Брянської області

English version here

Фото: Getty Images

Для того, щоб мати змогу більше загрожувати столиці України Києву російська армія почала запускати дрони-камікадзе Shahed із Брянської області рф.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Великої Британії станом на 1 березня.

Як повідомили розвідники, 27 лютого Міністерство оборони України підтвердило, що збило 11 безпілотників Shahed з 14, запущених вночі.

Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що дев'ять з них були збиті поблизу повітряного простору Києва. Ще три були збиті в Чернігівській області на півночі України.

"З огляду на вектор атаки, ці БПЛА Shahed, найімовірніше, були запущені з Брянської області, Росія. Раніше, з середини грудня 2022 року, єдине спостережуване місце запуску було з Краснодарського краю, через Азовське море", наголосили у британській розвідці.

Зазначають, що до цієї атаки 26 лютого не було жодних повідомлень про використання БПЛА в Україні приблизно з 15 лютого.

Таке зниження темпу атак БПЛА ймовірно, вказує на те, що росія вичерпала свій поточний запас. Відповідно вона, ймовірно, буде шукати поповнення.

"Другий пусковий майданчик дасть росіянам іншу вісь атаки, ближчу до Києва. Це, ймовірно, зменшить час перебування в повітрі над Україною і буде спробою ще більше розтягнути українську протиповітряну оборону", підкреслили у британському відомстві.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: