fbpx
Сьогодні
19:45 01 Бер 2023

Міноборони та Генштаб ЗСУ працюють над оптимізацією роботи військкоматів

Фото: Віталій Носач, РБК-Україна

Міноборони та Генштаб працюють над оптимізацією роботи військкоматів, зокрема, щодо дотримання прав мобілізованих.

Про це повідомляє заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Facebook.

"На нараді обговорили, що саме треба оптимізувати в роботі ТЦК СП і як цього досягти. Розглянули та детально розібрали проблеми, щодо яких надходять скарги громадян.

Відпрацювали цілий ряд важливих питань з урахуванням досвіду, набутого за час повномасштабної війни, зокрема щодо: нормативних змін, необхідних для поліпшення роботи ТЦК СП; удосконалення процедури укладення контракту на службу; цифровізації роботи ТЦК СП; дотримання прав осіб, які призиваються за мобілізацією; роботи ТЦК СП з родичами загиблих та безвісти зниклих", – зазначила вона.

Маляр додала, що у нараді під головуванням першого заступника міністра оборони Олександра Павлюка брали участь представники Міноборони, Генштабу і керівники обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Довідка

14 лютого на камеру потрапив випадок насильного вручення повістки в Одесі, який набув розголосу у ЗМІ.
В ОК "Південь" заявили, що нема законних підстав звільняти працівників військкоматів, які насильно вручають повістки, в умовах воєнного стану.
На початку лютого Резніков на запитання, чи нормальною є ситуація, коли по всій країні представники центрів комплектації разом з поліцією роздають повістки по ТРЦ, по вулицях міст, по кафе, зупиняють автомобілі, відповів, що багато людей переїхали і змінили місце проживання, не відобразивши цього у військовому обліку.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: