fbpx
Сьогодні
13:40 28 Лют 2023

У Чорному морі росія накопичує ракетоносії та веде розвідку, - Гуменюк

Українські військові фіксують, що країна – агресор готується до масової атаки. У Чорному морі російська федерація накопичує носії ракет та веде повітряну розвідку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальницю Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону, пише Рубрика.

"Рівень загрози (ракетних ударів, – ред.) залишається високим, ворог вишукує нову тактику. Це очевидно. Ми спостерігаємо ретельно за цим процесом, ми бачимо, що вони залишають за собою право вишукувати нашу протиповітряну оборону. Вони використовують дрони в якості розвідки. Також намагаються використовувати будь-які інші способи, як ті кулі", – зазначила Гуменюк.

Вона також додала, що росіяни вивели у Чорне море носії з "Калібрами", а також активізували авіацію. Це також може свідчити про підготовку до удару.

"Зараз ми бачимо накопичення корабельного угруповування у Чорному морі, зокрема це 13 одиниць на даному етапі і 2 підводних ракетоносії з 8 "Калібрами" напоготові. Далі відстежуємо активність тактичної авіації", – додала речниця.

Коментуючи ситуацію на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини, речниця підтвердила, що тут окупанти тактику не міняють та зараз агітують мирне населення до втечі, аби ховатися за ними під час відходу.

Також вона повідомила, що ворог вдається до обстрілів населених пунктів, де вони дислоковані, аби виправдати свою втечу перед вищим військово-політичним керівництвом росії.

Зазначимо, що очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що росія з п'ятниці готова до ракетного удару, проте відкладає його через протидію українських військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: