fbpx
Сьогодні
21:56 28 Лют 2023

США не очікують від рф істотних здобутків в Україні в найближчій перспективі

Фото: Генштаб ЗСУ

Сполучені Штати Америки не очікують від росії значних територіальних здобутків в Україні в найближчій перспективі.

Про це заявив у вівторок високопоставлений представник Пентагону, охарактеризувавши лінію фронту в річній війні як "виснажливу роботу", повідомляє  Reuters.

"Ви можете побачити, як невеликі ділянки території будуть переходити з рук в руки в найближчі тижні і місяці. Я не думаю, що щось, що я бачу, вказує на те, що росіяни можуть захопити всю Україну і отримати значні територіальні здобутки в будь-який час протягом наступного року або близько того", – заявив Колін Каль, заступник міністра оборони США з питань політики, під час слухань у Палаті представників Конгресу США, присвячених нагляду за військовою допомогою, яку Вашингтон надав Києву.

Довідка

Адміністрація президента Джо Байдена надала Україні майже 32 мільярди доларів військової допомоги з моменту вторгнення росії рік тому, включаючи безпілотники, далекобійні артилерійські системи та засоби протиповітряної оборони.

У жовтні США відновили інспекції на місцях в Україні, щоб допомогти відстежити мільярди доларів зброї, які надаються Києву.

Однією з видів зброї, яку США не надали, незважаючи на публічні заклики українських посадовців, є винищувачі F-16. Законодавці неодноразово запитували Каля про відправку цих винищувачів в Україну.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: