fbpx
Сьогодні
19:44 28 Лют 2023

Окупанти зосередили зусилля на п'ятьох напрямках і ведуть наступальні дії, - Генштаб

Фото: facebook.com mod.mil.rus

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили російської армії, а також дві позиції зенітно-ракетних комплексів.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

"Авіація Сил оборони України за добу завдала 3 удари по районах зосередження окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії, в свою чергу, уразили район зосередження живої сили та район зосередження озброєння і військової техніки противника, а також 2 позиції зенітно-ракетних комплексів окупантів", – ідеться в повідомленні.

За даними Генштабу, російська федерація продовжує основні зусилля зосереджувати на наступальних діях на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Ворог й надалі порушує норми міжнародного гуманітарного права, продовжує завдавати ударів, здійснювати артилерійські обстріли цивільних об'єктів та будинків мирного населення. Агресор намагається знищити критичну інфраструктуру України.

Протягом доби противник завдав ракетного та два авіаційних ударів. Здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Загроза завдання ракетних ударів залишається високою по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Противник утримує свої підрозділи поблизу державного кордону України, проте формування наступальних угруповань не виявлено.

Ворог протягом доби здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Єліне, Баранівка Чернігівської області; Рожковичів, Бачівська, Гірок, Атинського, Стукалівки, Будок, Волфиного Сумської області; Гатища, Ветеринарного, Стрілечої, Лук'янців, Тернової, Вовчанська, Потихонового, Комісарового, Тихого, Устинівки та Анискиного Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії в районах населених пунктів Макіївка, Невське та Білогорівка Луганської області. Успіху не мав. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічної, Гряниківки, Западного, Лимана Першого, Піщаного, Кислівки, Табаївки Харківської області; Невського, Червонопопівки, Діброви, Білогорівки Луганської області та Спірного, Федорівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник продовжує вести наступ. Не припиняє штурмувати місто Бахмут. Українські захисники відбили атаки в районах населених пунктів Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Часів Яр і Біла Гора Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмута, Іванівського, Курдюмівки, Майорська і Залізного.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках агресор продовжує атакувати позиції Сил оборони України. Ворог здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Кам'янка, Первомайське, Невельське, Мар'їнка та Побєда Донецької області. Обстріляв райони населених пунктів Веселого, Авдіївки, Водяного, Первомайського, Невельського, Красногорівки, Мар'їнки, Побєди, Вугледара, Пречистівки, Нескучного та Великої Новосілки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог обороняється, на окремих ділянках намагається створити умови для переходу у наступ. Здійснює артилерійські обстріли районів населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення. Постраждали, зокрема, Времівка, Зелене Поле та Новопіль Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Новоданилівка, Оріхів та Новоандріївка на Запорізької області, а також Зеленівка Херсонської області та Херсон.

У Енергодарі Запорізької області російські загарбники продовжують чинити тиск на мирне населення, зокрема, через обмеження подачі теплопостачання та гарячої води до осель. Після масових звільнень відзначається брак фахівців на атомній електростанції, через що загарбники вимушені брати на роботу людей без освіти та досвіду.

російські загарбники останнім часом стали активніше займатись мародерством на тимчасово захопленій території Херсонської області, зокрема, у місті Олешки. Особливим об'єктом уваги загарбників є транспортні засоби.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: