fbpx
Сьогодні
Фото 19:12 27 Лют 2023

Зеленський провів зустріч із главою Мінфіну США

Президент Володимир Зеленський зустрівся із міністром фінансів Сполучених Штатів Америки Джанет Єллен. Вона перебуває в Україні з робочим візитом.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, пише Рубрика.

"США міцно підтримують нас з перших днів цієї війни не лише зброєю, але й на фінансовому фронті. Ми дуже цінуємо це. Дякую за системні кроки з нарощування санкційного тиску проти держави-агресора. Необхідне подальше посилення санкцій, щоб позбавити росію можливості фінансувати війну", – зазначив Президент.

Він високо оцінив допомогу, яку надають США Україні після початку повномасштабної російської агресії.

Зеленський також відзначив анонсоване 24 лютого рішення адміністрації США виділити Україні 9,9 млрд доларів у 2023 році як пряму бюджетну підтримку. Глава держави наголосив, що ці кошти вкрай важливі, оскільки дають змогу покрити незабезпечену частину держбюджету та підтримати верстви населення, які потребують цього найбільше.

Він також високо оцінив підтримку, яку надають Сполучені Штати із залученням Міжнародного валютного фонду.

Зеленський зустрівся із главою Мінфіну США

Зазначається, що під час зустрічі було приділено увагу поточному стану взаємодії України з МВФ та перспективам реалізації програм фонду.

Окремо було обговорено питання відбудови української інфраструктури, зруйнованої внаслідок російської агресії. Наголошувалося на актуальності залучення приватного сектору до реалізації відповідних проєктів. Зеленський відзначив важливість напрацювання механізмів щодо спрямування заарештованих російських активів на відбудову нашої країни.

Довідка

Країни G7 планують до кінця березня вирішити питання щодо підтримки України коштами Міжнародного валютного фонду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: