fbpx
Сьогодні
21:59 27 Лют 2023

Уряд США перерахував Україні перший транш прямої фіндопомоги у $1,2 мільярда

Перший транш прямої бюджетної допомоги у розмірі $1,2 мільярда Уряд США перерахував Україні.

Як пише Рубрика, про це йдеться у заяві глави Мінфіну США Дженнет Єллен.

"Сполучені Штати надали Україні економічну допомогу в $13 мільярдів. Сьогодні я з гордістю оголошую про переказ додаткової суми у понад $1,2 мільярда. Це перший транш з близько $10 мільярдів прямої бюджетної підтримки, які Сполучені Штати нададуть у найближчі місяці", – сказала Єллен.

За словами Єллен, економічна підтримка США допомагає українському уряду та критично важливим постачальникам послуг працювати за надзвичайних обставин.

"Подібно до того, як допомога у сфері безпеки зміцнює лінію фронту, я вважаю, що ця економічна допомога зміцнює тил, тим самим посилюючи опір України", – додала міністр.

Нагадаємо, що уряд США планує передати Україні $9,9 мільярда бюджетної підтримки упродовж найближчих місяців. Раніше цю допомогу затвердив Конгрес.

Довідка

Міністр фінансів США Джанет Єллен під час свого візиту до Києва вшанувала загиблих українських військовослужбовців та відвідала школу, яка, зокрема, фінансується завдяки американській допомозі.

"Тисячі цивільних загинули і багато життів було зруйновано. Попри це Україна лишається з гордо піднятою головою… Ми зобов'язалися зробити свій внесок у підтримку української гідності не лише на словах, але й на ділі. Ми продовжимо працювати з нашою коаліцією, щоби надавати військову, економічну і гуманітарну допомогу Україні. Ми продовжимо змушувати кремль платити ціну за цю незаконну війну", – заявила Джанет Єллен.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: