У столиці Німеччини пройшла велика акція проти підтримки України, до знищеного російського танка принесли квіти

У суботу в Берліні пройшла багатотисячна демонстрація "за мир" – проти підтримки України зброєю. Під час цієї акції принесли квіти до знищеного російського танка, який виставлений перед посольством рф. Менші акції були і в інших містах.

Як пише Рубрика, про це повідомляє The Guardian.

Найбільша акція зібралася біля Бранденбурзьких воріт, поліція оцінює кількість учасників у 13 тисяч. Зібрання ініціювали представниця "Лівої партії" Сара Вагенкнехт та феміністична активістка Аліс Шварцер. Сама партія Die Linke дистанціювалася від заходу.

У промові Вагенкнехт закликала розпочинати "потужний рух за мир" у Німеччині та що в країні багато людей, які не погоджуються з рішеннями канцлера Олафа Шольца та міністерки закордонних справ Анналени Бербок щодо підтримки України зброєю. Вона сказала, що хоче "припинити жахливі страждання і смерті в Україні", але шляхом перемовин з Росією, а не "безкінечною війною на виснаження з усе новою і новою зброєю". Вагенкнехт додала, що побоюється розширення війни на інші країни Європи і що ця ситуація змусила її пригадати юнацькі страхи ядерної війни.

Серед учасників помітили редактора газети Compact, що пов'язана з правопопулістською AfD, а в акаунті політсили у Twitter розмістили пост на підтримку демонстрації.

Учасники акцій принесли плакати "зупиніть війну", "Сьогодні шоломи, завтра танки, післязавтра ваших дітей", "Зупиніть вбивства", "Дипломатів, а не гранати", "Не моя війна, не мій уряд", "Бербок – геть", "Справжній ворог – у Лондоні і Нью-Йорку".

Окремі люди, з якими спілкувалися журналісти, висловлювали думку, що війну влаштували "найбагатші світу", що Німеччина з її історичним досвідом не має брати участі у ще якійсь війні. Хтось на плакаті порівняв згоду з "підтримкою війни" із "седативним ефектом від ковід-вакцин", наводив як приклад мирний спротив британцям в Індії.

До виставленого перед посольством рф знищеного танка принесли квіти і поставили на нього український прапор.

Поруч вийшла і демонстрація опонентів з українськими прапорами і гаслами "Зупиніть війну Путіна", "Допоможіть Україні захиститися", "Не давати Україні зброю – це те саме, що підтримка геноциду".

На одному з плакатів нагадали, що Вагенкнехт говорила у телеефірі за кілька днів до початку великої війни: "Ми маємо бути щасливі, що Путін – не такий, яким його виставляють, нібито схибленим російським націоналістом, одержимим ідеєю змінити кордони. Якби це було так, тоді у перемовинах не було би сенсу".

Міністр фінансів Крістіан Лінднер, коментуючи акцію, зауважив, що ті, хто не підтримує Україну, обрали хибний бік історії, а представниця соціал-демократів Катя Маст сказала, що такі акції слугують російській пропаганді.

Довідка

Попереднього дня, у річницю початку повномасштабної війни, у Берліні відбулась велика акція на підтримку України.

Свіжі дописи

  • Новини

Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози й перспективи, які є зараз, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні наголосив, що всі розвідки країн-партнерів поінформовані про наявні загрози… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Україні формують добровольчий жіночий підрозділ управління БПЛА

В Україні виникла ініціатива із формування добровольчого жіночого підрозділу, що займатиметься безпілотниками у тісній інтеграції… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський провів Ставку: заслухав доповіді по фронту та про перемовини щодо звільнення полонених

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 29 квітня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час засідання… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Шмигаль провів розмову з новим Прем’єр-міністром Ірландії: обговорили ракетні атаки та конфіскацію активів рф

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з новим Тішоком (Прем’єр-міністром) Республіки Ірландія Саймоном Гаррісом. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У Литві вважають, що про питання повернення українців призовного віку з-за кордону мають обговорюватися на рівні ЄС

Прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте вважає, що деякі питання повернення українців призовного віку в Україну мають… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Одесі: четверо загиблих, 28 поранених

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Одесі збільшилась до чотирьох. Також відомо про 28 поранених,… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.