fbpx
Сьогодні
18:56 27 Лют 2023

Рішення для перемоги: на Миколаївщині відновлюють роботу два великі заводи

У Миколаївській області відновлюють роботу заводи PepsiCo та Agrofusion.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

У чому проблема?

За його словами, російські обстріли змусили вагому частину місцевих підприємств зупинити роботу або релокуватися.

"Південь нашої країни – територія, де найбільше мін у світі. Щодо Миколаївщини, то 10% території області, 270 тис. га потребують розмінування чи обстеження на наявність мін. Через це бізнесу дуже важко щось планувати, частину бізнесу знищено, частину релоковано, і потрібен час та умови, у тому числі з боку кредитування, щоб бізнес відновився", – пояснив Кім.

Яке рішення?

Попри це перші великі компанії вже повертаються на Миколаївщину.

"Бізнес на Миколаївщині дуже постраждав від обстрілів росіян. Багато кому потрібен час та кошти, щоб повернутися назад. Проте два великих підприємства вже почали працювати. Одне з них – Pepsi Cola, яке відновлює свій завод. Друге – світовий лідер з експорту томатів Agrofusion. Тож люди отримають робочі місця, а бюджет – податки", – зазначив Віталій Кім.

Водночас очільник ОВА запевнив, що цього недостатньо для бажаного рівня відновлення економіки в регіоні.

Як це працює?

Компанія PepsiCo має п'ять підприємств в Україні. На Миколаївщині – завод з переробки фруктів, овочів та виробництва соків, завод з виробництва соків, газованих напоїв та холодного чаю. Також PepsiCo володіє Харківським молочним комбінатом та Київським молочним заводом, на базі якого розташоване підприємство з виробництва дитячого харчування.

Група компаній Agrofusion займається вирощуванням та переробкою томатів для виробників соків, кетчупів та томатних соусів. До складу групи входять три заводи (два – у Миколаївській області, один – у Херсонській) з виробництва томатної пасти загальною виробничою потужністю близько 750 тис. тонн томатів у сезон, а також агрогосподарства у Херсонській та Миколаївській областях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: