fbpx
Сьогодні
09:26 27 Лют 2023

путін дозволив міноборони рф відновити контроль над всіма силами в Україні, – ISW

Фото: GETTY IMAGES

володимир путін дозволив міністерству оборони росії відновити контроль над усіма російськими військами в Україні.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

"Путін дозволив Міністерству оборони РФ відновити контроль над усіма російськими силами в Україні після того, як основна частина з 300 тис. мобілізованих резервістів прибула в Україну", – йдеться у повідомленні.

Аналітики ISW перерахували ряд подій, які, на їхню думку, говорять про те, що Путін намагається сконцентрувати усі російські сили під керівництвом Міноборони РФ:

Путін призначив Герасимова командувати угрупуванням військ рф в Україні, підпорядкувавши йому Суровікіна.

Міноборони почало активно інтегрувати 1-й і 2-й армійські корпуси "дно" і "лнр" у російські збройні сили і, як повідомляється, усуває маріонеткових командирів, що викликає негативну реакцію в ультранаціоналістичної спільноти.

міноборони рф також намагається обмежити ПВК "Вагнер" в отриманні боєприпасів і заблокувало вербування ув'язнених "Вагнером", надавши перевагу власним заходам з набору ув'язнених.

Герасимов зняв з "Вагнера" відповідальність за Бахмут, почав вводити в цей район підкріплення російських регулярних військ і наказав офіційним російським каналам використовувати евфемізм для сил "Вагнера", не використовуючи назву компанії.

Міноборони Росії розглядає ідеї щодо обмеження діяльності блогерів на фронті і запроваджує нові правила оперативної безпеки та дисципліни. Ці суперечливі заходи є частиною поспішних спроб міністерства врегулювати наслідки відмови Путіна від примусової мобілізації у травні 2022 року.
"Очевидні зусилля Путіна підготувати російський народ до тривалої і болісної війни свідчать про те, що він усвідомив, що лише Міноборони РФ може реально утримувати великі механізовані сили, необхідні йому для досягнення його амбіцій в Україні", – резюмують в ISW.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: