fbpx
Сьогодні
18:00 27 Лют 2023

Переселенці на Львівщині будують будинки з коноплі та розвивають екоферму: як працює це рішення

У селі Горішнє, що у Львівській області, переселенці зводять екобудинки з коноплі та викупили закинуту ферму й на її основі створили екологічне виробництво.

Як інформує Рубрика, про це пише "Суспільне".

У чому проблема?

Уже рік в Україні йде повномасштабна війна. Багато сімей втратило свої домівки через пошкодження внаслідок воєнних дій, бомбардувань, ракетних ударів країни-терориста рф. Дуже багато людей змінили місце проживання та залишились без роботи.

Яке рішення?

Громадська організація Go friends на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну викупила у селі Горішнє закинуту ферму та територію довкола. Ферму почали відновлювати, запросивши на роботу переселенців.

Як це працює?

За кілька місяців на фермі з'явилися город та тварини. Зараз там є поголів'я корів, кіз, овець та свиней. Концепція екоферми полягає в тому, що переселенці тут не лише працюють і забезпечують себе продуктами, а й живуть.

Вони самі для себе зводять житло, розраховане на сотню людей.

"Ця будівля – екобудинок з коноплі. Коноплі змішується з вапном і глиняний такий укріплювач. Тут є 30 кімнат. Це стовідсотковий екобудинок, він дуже теплий. У кожної сім'ї буде свій санвузол та туалет" – розповів засновник організації Євген Моїсеєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: