fbpx
Сьогодні
08:47 26 Лют 2023

Український контрнаступ: у розвідці назвали одну зі стратегічних цілей

Навесні українські Збройні сили планують перейти до контрнаступу, серед стратегічних цілей якого буде спроба "вбити клин у російський фронт на півдні".

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, якого цитує DW.

Розвідник зазначив, що навесні Україна буде готова до контрнаступу. При цьому він підкреслив, що конкретний час наступу залежить від низки чинників, включно з постачанням західної зброї.

Заступник голови ГУР заявив, що однією зі стратегічних цілей контрнаступу буде спроба "вбити клин у російський фронт на півдні – між Кримом і материковою частиною Росії".

Скібіцький не виключає, що Україна завдаватиме ударів по збройових складах на території рф, зокрема у Бєлгородській області.

"Звідти стартують атаки на Україну. Це становить загрозу, наприклад, для Харкова", – сказав заступник начальника ГУР.

"(Мета контрнаступу – ред.) – звільнити всі окуповані території України, включно з Кримом. Ми зупинимося тільки тоді, коли відновимо країну в кордонах 1991 року", – наголосив Скібіцький.

Довідка

Міністр оборони України Олексій Резнікова заявив, що Україні знадобиться декілька місяців, щоб повноцінно підготуватися до деокупації тимчасово окупованих територій.

За даними Politico, Білий дім радить Україні не зволікати з контрнаступом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: