fbpx
Сьогодні
Фото 21:12 26 Лют 2023

У білорусі підірвали російський військовий літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50: він має значні пошкодження

Фото: Wikimedia Commons

Зранку, 26 лютого, у білорусі підірвали російський військовий літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Про це повідомляє ініціатива BYPOL, яка отримала інформацію від учасників "Плану Перамога".

Там розповідають, що підрив стався на військовому аеродромі "Мачулищі". Ушкодження в техніки значні: "Літак точно вже нікуди не полетить".

За даними ініціативи, загалом сталися два вибухи, внаслідок яких постраждали передня та центральна частини літака, зокрема авіоніка й радіолокаційна антена.

Частини літака, які зазнали ушкоджень

Фото: частини літака, які зазнали ушкоджень
BYPOL / Telegram

Кажуть, що підрив стався, коли літак перебував поблизу снігоприбиральної техніки.

"Напевно, як це вже неодноразово траплялося на російських військових об'єктах, хтось знову не дотримувався заходів пожежної безпеки та курив біля борту. Білоруські партизани послідовні у вигнанні фашистів зі своєї землі", — зазначає BYPOL.

Раніше 26 лютого моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомляла, що на околицях аеродрому "Мачулищі" зранку чули вибухи. Там також спостерігали активність Державної автомобільної інспекції та внутрішніх військ.

Удень територію патрулював вертоліт, а на землі проводив обшуки ОМОН. Поліцейські зупиняли й перевіряли автівки, зокрема мобільні телефони.

Згодом "Беларускі Гаюн" розповів, що, за попередніми даними, ціллю атаки був літак А-50, який міг отримати ушкодження.

Довідка

Станом на січень, за оцінками прикордонників, у білорусі було приблизно 11 тисяч російських військових. Але ця кількість постійно змінюється, адже відбувається ротація. Станом на 26 лютого Генштаб ЗСУ не фіксував у білорусі ознак формування наступальних угруповань. Проте речник Держприкордонслужби Андрій Демченко 23 лютого попереджав, що окупанти можуть здійснити провокації з білорусі, звинувативши в цьому Україну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: