fbpx
Сьогодні
12:59 26 Лют 2023

"Сил не вистачило": Головнокомандувач ЗСУ розповів, в який момент війна змусила плакати і його

Фото: Скріншот з відео

Я військовий і командую сильною армією світу, проте так само продовжую залишатися людиною, і звичайно розв'язана росією війна проти українців змушувала плакати і мене.

Про це розповів головнокомандувач Збройних сил України та "залізний" генерал Валерій Залужний в інтерв'ю Дмитру Комарову.

Воно було записано для документального проєкту журналіста "РІК" до річниці повномасштабного вторгнення.

"Будучи головнокомандувачем, не хочеться зізнаватися у якихось слабкостях. Але знову ж таки повторюся: я – людина. Один раз я плакав, коли мама шукала свого сина. Він був пілотом вертольота і літав у Маріуполь", – зазначив Залужний.

Генерал уточнив, що на той момент, коли листувався із українкою, мав надію на те, що військовий живий. Жінка в смс переслала повідомлення сина перед вильотом, де той писав: якщо загине, нехай про це розкажуть, адже він патріот своєї країни й хоче, щоб про це знали.

Згодом головнокомандувачу ЗСУ доповіли, що цей військовий льотчик загинув. Йому потрібно було донести цю інформацію його матері.

"Коли я намагався з нею обговорити це, у мене сил не вистачило", – зазнався Залужний про те, що змусило його плакати.

У цьому ж інтерв'ю Залужний назвав разючу різницю між рф та Україною. Він розповів про тактику, яку використовує у війні держава-терорист.

Відомо, що під час прориву блокади Маріуполя для доправлення допомоги захисникам "Азовсталі" українські Сили оборони втратили щонайменше три вертольоти. Загалом було здійснено сім таких місій.

Як писала Рубрика, про свої перші години після початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну 24 лютого 2022 року розповів Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: