Білоруські партизани використали дрони, щоб влаштувати диверсію в Мачулищах, – ЗМІ

До диверсії на військовому аеродромі "Мачулищі" в білорусі, внаслідок якої зазнав ушкоджень російський військовий літак, причетні білоруські партизани.

Як пише Рубрика, про це повідомили голова ініціативи BYPOL Олександр Азаров у коментарі "Нашій Ниві" й "Белсату" та "Беларускі Гаюн".

Азаров підтвердив "Нашій Ниві", що диверсію в "Мачулищах" влаштували білоруські партизани.

У коментарі "Белсату" Азаров розповів, що російський літак А-50 атакували з повітря. Напад за допомогою безпілотників здійснили учасники плану "Перемога", зараз вони в безпеці. За його словами, операція готувалася кілька місяців.

Азаров розповів:

"Це були дрони. Учасники операції – білоруси, учасники плану "Перемога", зараз вони в безпеці за межами країни. Всі розійшлися, нехай тепер шукають вітру в полі".

За інформацією "Беларускі Гаюн", атаку на літак у Мачулищах було здійснено за допомогою двох дронів.

"Беларускі Гаюн" також має інформацію, що силовики знайшли сумку з пультами управління дронами.

За даними BYPOL, унаслідок 2-х вибухів у літака ДРЛО А-50 ПКС РФ пошкоджено передню і центральну частини літака, авіоніку і радіолокаційну антену.

Як пише "Беларускі Гаюн" реєстраційний номер пошкодженого літака – RF-50608 (бортовий номер "43 червоний", заводський номер 0093479377, серійний номер 60-05).

Цей борт прилетів до білорусі 3 січня 2023 року і наразі пробув у РБ 54 дні, зробивши 12 вильотів. До цього, попереднього разу, борт прилітав до білорусі 24 лютого 2022 року.

У повітряно-космічних силах рф перебуває всього 9 таких літаків, до того ж удосконалених (із модифікацією "У") всього 6 одиниць. Один такий літак обслуговує 19 осіб (5 льотного, 11 радіо і 3 інженерно-технічного персоналу).

За даними "Беларускі Гаюн", вартість такого літака становить $330 млн.

Довідка

У неділю вдень стало відомо, що на військовому аеродромі "Мачулищі" в білорусі вранці лунали вибухи, з'явилася також інформація про пошкоджений російський літак.

Свіжі дописи

  • Новини

Президент Франції привітав зобов’язання Китаю не продавати рф зброю

Лідер Франції Еммануель Макрон вітає китайське зобов'язання утримуватися від продажу російській федерації зброї. Як пише… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Уряд затвердив перелік документів для проходження МСЕК

Кабінет Міністрів затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), яка встановлює ступінь втрати… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Військові ЗСУ контролюють ситуацію навколо Часового Яру, загарбників у місті немає, – Волошин

На Донеччині українські воїни контролюють ситуацію навколо Часового Яру. Активні бойові дії тривають цілодобово, однак… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Лідер КНР заявив, що Китай підтримає формат мирної конференції, який буде визнаний Україною та росією

Пекін виступає за шлях переговорів та підтримає мирну конференцію, яка об’єднає всі сторони та буде… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Важливо, щоб лідерство могли проявити якнайбільше держав, – Зеленський говорив про Саміт миру

Президент Володимир Зеленський наголосив, що на Саміті миру лідерство мають проявити якнайбільше держав, зацікавлених у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У ЄС створять наглядовий орган, який регулюватиме роботу Telegram: навіщо це рішення

У Європейському союзі з'явиться наглядовий орган, який регулюватиме роботу месенджера Telegram. Ним має стати Бельгійський… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.