fbpx
Сьогодні
12:32 25 Лют 2023

Зробити Україну енергонезалежною допоможуть відновлювальні джерела енергії, - міністерка енергетики США

Для того, щоб досягти енергетичної незалежності і таким чином посилити безпеку держави Україні потрібно розвивати чисту енергетику.

Про це пише Рубрика, посилаючись на міністерка енергетики США Дженніфер Ґренголм.

Зазначимо, що на думку експертів та інвесторів, Україна з 2020 року втрачає інвесторів, які могли б вкладати кошти в зелену енергетику. Оскільки Міненерго, комітет з питань енергетики у Раді та НКРЕКП доводять галузь до стану банкрутства низьким рівнем оплати за електроенергію.

Чиновниця повідомила, що Міненерго США працює над планами будівництва зеленого енергетичного майбутнього для України та для української економіки, як тільки війна в Україні закінчиться.

"Якщо ви збираєтеся відбудовувати, давайте будемо відбудовувати так, щоб енергомережа була стійкою та безпечною. І досягнути такої енергетичної безпеки треба, звичайно, через чисту енергію. І саме це президент Зеленський запропонував", – сказала вона.

Міністерка розповіла, що Національна лабораторія відновлюваної енергетики створює дорожні карти для країн, які висловили зацікавленість у переході на стовідсоткову відновлювану енергію, на 100% чисту, без викидів вуглецю.

"І ми хочемо працювати з Україною, яка висловила бажання зробити це, щоб надати технічні дорожні карти, як цього досягнути… Тож ми дуже прагнемо співпрацювати над цією майбутньою дорожньою картою та будь-якою допомогою, яку ми можемо надати, щоб дозволити Україні реалізувати свої власні амбіції", – додала Гренголм.

Як повідомляли, держпідприємство "Гарантований покупець" не змогло розрахуватися з "зеленою" генерацією за половину електрики у 2022 році.

На початку лютого інвестори закликали Зеленського врятувати галузь ВДЕ. А також якнайшвидше вирішити проблеми виплати боргів, Адже від цього залежить подальший розвиток ВДЕ в Україні та анонсований урядом "зелений" енергетичний перехід.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: