fbpx
Сьогодні
11:57 25 Лют 2023

Ви надихнули світ, ми будемо з вами до кінця: американська агенція USAID звернулася до українців

Фото: Укрінформ

Адміністраторка агенції Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Павер звернулася до українського народу та запевнила, що цивілізований світ підтримуватиме нашу країну до кінця.

Про це вона заявила під час візиту до Українського дому у Вашингтоні з нагоди перших роковин повномасштабного вторгнення рф, передає Укрінформ.

"З цієї дійсно сумної нагоди я хочу передати українському народові послання від американського народу. Ви не заслужили того, що вам заподіяли", – сказала керівниця USAID.

Вона зазначила, що українці займалися своїми справами, будували демократію, економіку, піклувалися про своїх дітей. Але росія нав'язала свою війну.

агентство USAID до українців

Фото: Укрінформ

"Та водночас ви надихнули Сполучені Штати, ви надихнули світ", – зауважила Павер.

Керівниця USAID наголосила, що американці у захваті від мужності українських людей, від успіхів у протистоянні цій жахливій агресії.

"І від імені президента Байдена дозвольте мені сказати, що ми будемо підтримувати вас стільки, скільки потрібно", – запевнила вона.

Нагадаємо, що Саманта Павер працювала журналісткою і дипломатом, обіймала посаду постійного представника США при ООН за президентства Барака Обами. Вона завжди активно виступала на підтримку України.

Під час візиту до Києва минулого року керівниця USAID отримала від президента Зеленського орден княгині Ольги I ступеня. Крім того, вона стала "голосом" університету Каразіна у проєкті "Листівки з України".

Довідка

Агентство США з міжнародного розвитку (англ. United States Agency for International Development, USAID) — незалежне агентство федерального уряду США.

Відповідає за невійськову допомогу США іншим країнам. Адміністратора Агентства та його заступника призначає президент за згодою Сенату, вони діють в координації з Державним секретарем США.

До основних напрямів роботи Агентства входять підтримка торгівлі, сільського господарства, економічного зростання, охорони здоров'я, екстрена гуманітарна допомога, сприяння у запобіганні конфліктам та підтримка демократії в понад 100 країнах світу.

"Postcards from Ukraine"/"Листівки з України" — проєкт Українського інституту, який розповідає про зруйновані памʼятки України.

За підтримки USAID створено єдину базу із близько 100 пам'яток, де можна побачити масштаби руйнувань та прочитати історію кожної українською та англійською мовами.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: