fbpx
Сьогодні
10:18 25 Лют 2023

У британській розвідці вважають, що російська армія вичерпала свої запаси іранських дронів

Фото: Getty Images

Оскільки запуски іранських дронів російськими військами практично припинились, то можна припустити, що рф, ймовірно, вичерпала запаси цих безпілотників.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 25 лютого.

Фахівці зазначили, що приблизно з 15 лютого 2023 року не надходило жодних повідомлень про використання іранських безпілотних літальних апаратів на території України.

А от у період з кінця січня до початку лютого українські збройні сили повідомляли про збиття щонайменше 24 БПЛА Shahed-136. Також десятки БПЛА були знищені в перші кілька днів року.

"Відсутність розгортання БПЛА, ймовірно, вказує на те, що росія вичерпала свій поточний запас. Росія, швидше за все, намагатиметься поповнити запаси", наголосили у британській розвідці.

Аналітики підкреслюють, що хоча ця зброя не має хорошого досвіду знищення намічених цілей, росія, ймовірно, розглядає її як корисну приманку. Адже вона може відвернути українську протиповітряну оборону від більш ефективних російських крилатих ракет.

Раніше ЗМІ повідомляли, що російські військові та китайський виробник безпілотників ведуть переговори про масове виробництво безпілотників-камікадзе для рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: