Рішення для відбудови: на Київщині у Ворзелі з’явиться “Французький квартал”

У Київській області французькі архітектори працюють над створенням концепції культурно-освітнього простору в містечку Ворзель.

Про це повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорак після зустрічі з президентом Архітектурної асоціації АМО Мартіном Дюплант'є.

У чому проблема?

Під час окупації північної частини Київської області місто Ворзель зазнало суттєвих руйнувань.

Уламки від систем залпового вогню "ГРАД" пошкодили будівлі місцевого дитячого будинку, в якому перебувало близько 50 дітей.

Іншим артилерійським обстрілом було зруйновано Ворзельський ЗДО №12 "Ластівка", який відвідувало понад 160 дітей. Будівлі дитсадка не підлягають відновленню та нещодавно були знесені.

На території Київської обласної психоневрологічної лікарні №2 під час окупації російські військові облаштували штаб, після чого понівечили та розграбували її майно.

Попри те що частина оздоровчих закладів у селищі наразі діє та вітає відвідувачів, велика кількість будівель тут — покинуті. Вражаюче красиві та затишні величезні площі санаторіїв лишаються занедбаними та потребують людської уваги.

Яке рішення?

Французькі партнери допоможуть відреставрувати у місті Уваровський дім та збудувати новий корпус школи №10 й дошкільного навчального закладу, що був зруйнований росіянами.

Окрім того, французькі архітектори виявили бажання взяти участь у відбудові міста та працюють над концепцією культурно-освітнього простору.

"З одного боку важливо зберегти та відреставрувати сам Уваровський дім. З іншого – збудувати новий корпус школи №10 та дошкільного навчального закладу, що був зруйнований рашистами.

А для зміцнення українсько-французької дружби хотіли б збудувати сучасний культурний простір. Його проєкт презентував у Бучі пан Дюплант'є", наголосив Федорак.

Фото: Анатолій Федорук

Як це працює?

Новий простір матиме назву "Французький квартал". Фінансування на цей проєкт шукатиме як українська, так і французька сторони.

Фото: Анатолій Федорук

"Нова будівля поєднує в собі сучасні рішення для таких просторів з традиційними для Ворзеля дерев'яними елементами", зазначають у повідомленні.

Фото: Анатолій Федорук

Свіжі дописи

  • Новини

Президент Франції привітав зобов’язання Китаю не продавати рф зброю

Лідер Франції Еммануель Макрон вітає китайське зобов'язання утримуватися від продажу російській федерації зброї. Як пише… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Уряд затвердив перелік документів для проходження МСЕК

Кабінет Міністрів затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), яка встановлює ступінь втрати… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Військові ЗСУ контролюють ситуацію навколо Часового Яру, загарбників у місті немає, – Волошин

На Донеччині українські воїни контролюють ситуацію навколо Часового Яру. Активні бойові дії тривають цілодобово, однак… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Лідер КНР заявив, що Китай підтримає формат мирної конференції, який буде визнаний Україною та росією

Пекін виступає за шлях переговорів та підтримає мирну конференцію, яка об’єднає всі сторони та буде… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Важливо, щоб лідерство могли проявити якнайбільше держав, – Зеленський говорив про Саміт миру

Президент Володимир Зеленський наголосив, що на Саміті миру лідерство мають проявити якнайбільше держав, зацікавлених у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У ЄС створять наглядовий орган, який регулюватиме роботу Telegram: навіщо це рішення

У Європейському союзі з'явиться наглядовий орган, який регулюватиме роботу месенджера Telegram. Ним має стати Бельгійський… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.