fbpx
Сьогодні
14:47 25 Лют 2023

Рішення для перемоги: литовці зібрали 14 млн євро на радари для ЗСУ

English version here

Для українських військових, які зараз борються проти російської агресії на фронті, громадяни Литви пожертвували 14 млн. євро на придбання радарів.

Про це повідомив координатор збору Андрюс Тапінас у Twitter у суботу, 15 лютого.

У чому проблема?

З початку повномасштабного вторгення росія постійно наносить удари ракетами та безпілотниками по регіонах країни. Для захисту неба країні потрібно більше ППО. а також радари, щоб виявляти воорожі літальні апарати.

Яке рішення?

"З наближенням роковин широкомасштабної війни телерадіокомпанія ЛРТ спільно з організаціями "Blue/Yellow", "Laisvės TV", "1K fondas" та "Stiprūs kartu" ("Сильні разом") запросила об'єднатися та взяти участь в акції "RADAROM".

Кошти, зібрані в ході кампанії, будуть використані для придбання функціональних тактичних радарів", – повідомили організатори збору.

Як це працює?

Мова йде про радари для ППО, які допоможуть контролювати повітряний простір навколо об'єктів, що мають стратегічне значення для України, таких як електростанції, водонапірні вежі та інші об'єкти.

Таким чином, закуплені литовцями радари допоможуть нашій ППО захистити об'єкти, які забезпечують нормальне життя українцям.

"14 млн. євро від литовців на купівлю радарів для захисту України. За чотири тижні. Це від нас. На даний момент. Ми повернемося", – написав Тапінас.

Підсумкова сума майже втричі перевищила первісний план у 5 млн. євро. При цьому одна радарна установка коштує близько 1 млн. євро.

Нагадаємо, що у лютому Україна отримала зенітки L-70 із Литви. Українські військові пройшли в країні двотижневий курс щодо використання цих шведських зенітних гармат.

Також Литва обіцяла передати Україні 36 зенітно-ракетних установок для знищення іранських ударних дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: