fbpx
Сьогодні
17:12 25 Лют 2023

Макрон закликав Китай тиснути на росію, щоб вона припинила війну в Україні

English version here

Фото: GETTY IMAGES

Президент Франції Еммануель Макрон закликав Китай тиснути на росію, щоб вона припинила війну в Україні, і попросив Пекін не постачати москві зброю.

Про це Макрон заявив у суботу, анонсуючи свій візит до Китаю на початку квітня, передає France24.

Як зазначається, Макрон повідомив, що відвідає Китай на початку квітня. У цьому зв'язку він закликав Пекін допомогти Заходу тиснути на росію, щоб вона припинила війну в Україні.

Звертаючи увагу на запропонований Китаєм план щодо мирного врегулювання "української кризи", Макрон зазначив, що мир можливий лише в тому випадку, якщо "російську агресію буде зупинено, російські війська буде виведено, і буде поважатися суверенітет України".

Макрон позитивно оцінив той факт, що Китай намагається докласти зусиль щодо припинення війни в Україні. Водночас, він закликав Пекін "не постачати росії жодної зброї".

Президент Франції також звернувся до Пекіна "здійснити тиск на росію і переконатися, що вона ніколи не застосує хімічну чи ядерну зброю".

Довідка

МЗСКитаю в роковини нападу росії на Україну опублікувало свою "позицію щодо політичного врегулювання української кризи". Документ складається з 12 пунктів: повага до суверенітету усіх країн; відмова від менталітету холодної війни; припинення бойових дій; відновлення мирних переговорів; вирішення гуманітарної кризи; захист цивільного населення та військовополонених; безпека атомних електростанцій; зниження стратегічних ризиків; сприяння експорту зерна; припинення односторонніх санкцій; підтримання стабільності промислових ланцюгів і ланцюгів поставок; сприяння постконфліктній відбудові.

Президент Володимир Зеленський в п'ятницю заявив, що не всі пункти із запропонованого Китаєм мирного плану йому до вподоби, але з деякими «можна попрацювати».

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: