fbpx
Сьогодні
16:28 24 Лют 2023

У Токіо анонсували нові санкції G7 проти росії та візит прем'єра до України

English version here

Фото: Getty Images

Японія працює над новим пакетом санкцій G7 проти держави-агресора росії. Також прем'єр-міністр країни планує візит до України.

Про це заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, передає Рубрика з посиланням Japantimes.

Кісіда заявив, що сподівається якнайшвидше відвідати Україну, оскільки він єдиний лідер G7, який ще не був у Києві з початку повномасштабного вторгнення.

"Лютий 24 – це день, який ми ніколи не забудемо. Цей день не можна забувати", – сказав він.

Окрім цього японський прем'єр розповів, що його країна невдовзі представить нові варіанти санкцій для обговорення під час онлайн-конференції G7. Він також зауважив, що Китай може надіслати військову допомогу москві.

"Я вважаю, що важливо надіслати чітке повідомлення міжнародній спільноті в тісній співпраці з G7 та іншими зацікавленими країнами. Японія також повинна продовжувати надсилати повідомлення щодо відповіді третіх країн", – сказав Кісіда.

Довідка

Раніше Японія повідомила, що надасть додаткову фінансову допомогу Україні у розмірі $95 мільйонів доларів для відновлення інфраструктури в країні.

ЗМІ повідомляли, що міністри G7 під час зустрічі домовилися про подальшу підтримку України. Зокрема, йдеться про прискорення постачання зброї та запровадження нових санкцій проти росії.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: