fbpx
Сьогодні
23:00 24 Лют 2023

Трюдо анонсував, що Канада надасть Україні ще чотири танки Leopard 2 та розширить санкції проти росії

Фото REUTERS

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на спеціальному брифінгу в п'ятницю оголосив, що його країна надасть Києву ще чотири бойові танки Leopard 2 у межах військової допомоги, збільшивши свій внесок загалом до 8 танків. Також Оттава вирішила розширити список санкцій проти росії.

Про це йдеться в повідомленні на сайті офісу Трюдо, пише рубрика.

Також Канада надасть Україні понад 5 тисяч патронів калібру 155 мм для цих танків, а ще броньовану евакуаційну машину.

Зазначається, що чотири анонсовані раніше танки Leopard 2 вже були доставлені до Польщі, а група інструкторів Збройних сил Канади наразі навчає українських танкістів.

Як зазначали канадські ЗМІ, на озброєнні армії Канади загалом 112 танків цієї моделі.

Також Канада запроваджує нові санкції проти ще 122 фізичних та 13 юридичних осіб, зокрема членів російського парламенту, міністрів, людей з офісу президента рф, російських військових, а також членів сімей людей, які раніше потрапили під санкції.

Новий пакет санкцій також включає 7 росіян та 50 організацій, залучених до російської оборонної промисловості, включно з виробництвом танків, ракет і систем озброєння, які росія використовує в Україні.

А ще країна вирішила заборонити експорт в росію певних хімічних елементів для використання в електроніці, а також імпорт, купівлю або придбання російської зброї, боєприпасів та іншої зброї, де б вони не розташовувалися або оброблялися.

Довідка

З початку 2022 року Канада виділила понад 5 мільярдів доларів прямої фінансової, військової, гуманітарної та іншої допомоги для України. Військова допомога включає понад 200 бронетранспортерів Senator, ЗРК NASAMS із відповідними боєприпасами, 39 броньованих машин бойової підтримки, протитанкову зброю, стрілецьку зброю, гаубиці M777 та відповідні боєприпаси, безпілотники високої роздільної здатності та інше.

Персонал Збройних Сил Канади також скерували до Великої Британії та Польщі для допомоги в підготовці військовослужбовців ЗСУ в межах програми UNIFIER. Із 2015 року за цією програмою Канада провела навчання для понад 35 тисяч працівників силових структур України тактиці бою та передовим військовим навичкам.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: