fbpx
Сьогодні
20:22 24 Лют 2023

Президент Туреччини пропонує Україні допомогти наблизити мир "на основі припинення вогню"

Президенти України Володимир Зеленський та президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провели телефонну розмову. Під час якої останній заявив про готовність Анкари до вкладу в мир, але "на основі припинення вогню".

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на турецьке видання Anadolu.

"Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провів у п'ятницю телефонну розмову з українським колегою Володимиром Зеленським", – йдеться в повідомленні.

Як пише видання з посиланням на пресслужбу адміністрації турецького президента, лідери двох країн обмінялися думками щодо ситуації в Україні на тлі річниці повномасштабного вторгнення російських військ.

"Президент Туреччини заявив про готовність своєї країни до посильного внеску у наближення миру та врегулювання ситуації на основі припинення вогню та діалогу", – цитує ЗМІ заяву турецького президента.

Зі свого боку Зеленський повідомив, що під час розмови з Ердоганом подякував йому за підтримку України в річницю війни з росією.

"Цінуємо допомогу турецького народу, яку ми відчували весь цей час. А також те, що Туреччина підтримала резолюцію ООН щодо сталого миру в Україні та формулу миру", – написав він у Telegram.

Довідка

Це далеко не перший раз, коли турецький президент пропонує Україні своє "посередництво для встановлення миру". Так, нещодавно Ердоган пропонував Зеленському стати посередником у переговорах з рф.

Раніше радник президента Ердогана заявив про намір Туреччини домагатися "локального припинення вогню" в Україні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: