fbpx
Сьогодні
10:05 24 Лют 2023

Держустанови у штаті Нью-Йорк підсвічуватимуть синьо-жовтими кольорами: навіщо це рішення

Одну з найвищих споруд Нью-Йорка "Емпайр стейт білдінг" увечері 23 лютого підсвітили синім і жовтим прожекторами на знак солідарності з українським народом.

Про це передає Укрінформ з Нью-Йорку.

У чому проблема?

Рік тому, 24 лютого 2022 року, російська федерація розпочала неспровоковану та жорстоку агресивну війну проти України.

Яке рішення?

Також губернатор штату Нью-Йорк Кеті Гокул розпорядилася у зв'язку з річницею російської війни проти України підсвітити 24 лютого синьо-жовтими кольорами шістнадцять державних об'єктів штату, а також підняти український прапор над будівлею Капітолія в столиці штату місті Олбані.

"Штат Нью-Йорк підтримує Україну і пишається тим, що має найбільшу українську громаду в США, – заявила губернатор. – Ми молимося за жертв цієї несправедливої війни й піднімемо український прапор та освітлюватимемо пам'ятки штату, щоб з нагоди першої річниці російського вторгнення продемонструвати підтримку України з боку Нью-Йорку".

Як це працює?

Серед пам'яток, які мають бути підсвічені синьо-жовтими кольорами, – Всесвітній торговий центр, міст губернатора Маріо Куомо, Державний виставковий центр, Ніагарський водоспад, вихід з вокзалу «Пен-Стейшн» та інші.

У четвер увечері біля генерального консульства росії у Нью-Йорку відбулася акція, на яку зібралися сотні нью-йоркців, що тримали свічки, українські прапори та плакати: «путін – воєнний злочинець», «Спеціальний трибунал для путіна», «Перемогу – Україні». Серед учасників протесту було багато росіян, котрі підтримують Україну й засуджують путінський режим.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: