fbpx
Сьогодні
12:43 23 Лют 2023

ЗСУ: росія втрачає на Бахмутському напрямку тисячі солдатів, а "вагнерівців" живими назад не пускає

Найскладнішою точкою фронту залишається Бахмутський напрямок. У прагненні захопити місто-фортецю російська армія втрачає вбитими тисячі військових, а найманців ПВК "Вагнера" взагалі лишають на полях та не пускають назад живими.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова під час брифінгу.

"Найскладнішою залишається обстановка на Бахмутському напрямку, де агресор попри значні втрати не залишає спроб оточення населеного пункту Бахмут", наголосив військовий.

Громов нагадав, що бої на підступах до Бахмуту почались ще у липні минулого року та тривають до сьогодні.

"Амбіційне воєнно-політичне керівництво терористичних військ прагнуло ще до кінця серпня встановити контроль над містом. Планами Кремля не передбачалось настільки довготривале протистояння та утримання силами оборони України цього населеного пункту", підкреслив заступник начальника Головного оперативного управління.

Зі слів військового, на захоплення Бахмуту загарбники кинули найбільш підготовлені частини та підрозділи регулярних військ. А також штурмові загони ПВК "Вагнера".

"Найбільша частка артилерійських підрозділів окупантів зосереджена саме на цьому напрямку. Саме на Бахмутському напрямку вже 7 місяців тривають найінтенсивніші бої", – підкреслив Громов.

Заступник начальника Головного оперативного управління зауважив, що лише з початку лютого там було понад 380 бойових зіткнень. Проте наші воїни мужньо обороняють свої позиції.

"Так, 12 лютого протягом доби противник хвилями по кілька штурмових груп атакував позиції ротного пункту одного з підрозділів 93 окремої механізованої бригади. Завдяки вмілим діям всі атаки ворога були відбиті", – розповів Громов.

Просування ворога, як сказав бригадний генерал, завершуються лише після руйнації оборонних укріплень та необхідністю зберегти життя наших воїнів.

"Для просування вперед ворог не рахується з втратами ні в озброєнні, ні в особовому складі. Кількість вбитими в боях за Бахмут окупанти рахують тисячами.

А найманців взагалі не вважають доцільним евакуювати, прийнятним для ворога є те що поранених вагнерівців вони свідомо залишають помирати на полях, живих там назад не пускають", – заявив Громов.

Нагадаємо, раніше вже повідомлялося, що "вагнерівці" зазнають величезних втрат під Бахмутом, у мережі показали кадри де помітно, що поля фактично усіяні тілами найманців.

З початку російської агресії в Україні приватна військова компанія "Вагнер" втратила пораненими й загиблими понад 30 тисяч найманців.

 Як писала Рубрика, за рік сили оборони України завдали значних втрат агресору, знищивши майже 146 тис. російських загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: