fbpx
Сьогодні
08:58 23 Лют 2023

Воллес заявив, що Британія буде нарощувати виробництво зброї для допомоги Україні

Для того, щоб замінити зброю, відправлену до України, і збільшити виробництво артилерійських снарядів Велика Британія почала активувати свої виробничі лінії.

Про це заявив міністр оборони Бен Воллес, пише ЄП із посиланням на Reuters.

У виданні зазначили, очільник братинського відомствва вважає, що Британія має всі можливості для надання допомоги Україні, але необхідно продовжувати постачання зброї.

У міністра запитали, чи має Британія комерційну спроможність продовжувати надавати Україні зброю, наприклад, артилерійські снаряди,

"Ми уклали контракти… Ми вже почали отримувати деякі поставки цієї зброї для власного поповнення запасів, а також деякі поставки для України", підкреслив Воллес

Міністр оборони Британії сказав, що в минулому уряди заглядали у свої запаси та "струшували пил" з обладнання, щоб побачити, що там є. Проте тепер правила гри змінилися. Адже "Росія стала набагато агресивнішою і небезпечнішою на кордонах Європи".

Воллес підкреслив, що снаряди можна виготовляти досить швидко. Але "головне, щоб ми розміщували замовлення, а ми почали розміщувати ці замовлення протягом останніх 10 місяців, і це почало розігрівати виробничі лінії".

"Безумовно, частина зусиль цього року спрямована на сталий розвиток – як ми, міжнародна спільнота, можемо стимулювати ланцюги постачання, як ми можемо стимулювати наші власні ланцюги постачання для нашого власного обладнання, і це стало однією зі змін", зазначив міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак вважає, що далекобійна зброя і прискорення підтримки України здатні пришвидшити вирішальну перевагу українських військ на полі бою.

Сунак також підтвердив, що Лондон готовий допомогти іншим країнам, які вирішать надати літаки Україні, відзначивши, що для самої Британії це завдання є складним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: