fbpx
Сьогодні
15:04 23 Лют 2023

Сили оборони: на Таврійському напрямку російська армія активізувалася та дещо змінила свою тактику

Фото: Генштаб ЗСУ

На Таврійському напрямку протягом минулої доби ситуація динамічно змінювалась, проте українські захисники відбили спроби штурму російсько-окупаційних військ.

Про це пише Рубрика, посилаючись на речника Сил оборони Таврійського напрямку полковника Олексія Дмитрашківського в ефірі національного телемарафону.

"Від самого вчорашнього ранку ворог почав активніше працювати. Було 43 бойові зіткнення. Всі в напрямку Вугледар-Мар'їнка-Авдіївка. Ворог застосовував дещо інші методи наступальних дій", зазначив військовий.

Полковник підкреслив, що окрім численних спроб штурму по 10-15 осіб, ворог наступав ще й у складі підрозділів (роти) за підтримки техніки.

Дмитрашківський зазначив, що протягом дня в районі Авдіївки ситуація динамічно змінювалася.

Підсумком дня стало те, що всі ворожі атаки були відбиті, на деяких напрямках Силам оборони України вдалось навіть просунутись вперед, відзначив Дмитрашківський.

Натомість ворог за день 22 лютого втратив 17 танків, 17 БМП і 4 МТЛБ. Живої сили противника було втрачено приблизно 300 осіб.

На Запорізькому напрямку штурмових дій не відбувалось. Проте ворог постійно застосовує ствольну артилерію, РСЗВ для обстрілів населених пунктів.

Лише за минулий день було зафіксовано 70 таких обстрілів, ще 16 – за ніч, додав речник Сил оборони.

 Як писала Рубрика, за рік сили оборони України завдали значних втрат агресору, знищивши майже 146 тис. російських загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: