fbpx
Сьогодні
13:14 23 Лют 2023

Народний депутат Трухін написав заяву про складання мандата

Народний депутат Олександр Трухін написав заяву про складання мандата. На найближчому засіданні Верховної Ради України її розглянуть.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram нардепа Ярослава Железняка

У Верховній Раді зареєстрували проєкти двох постанов про дострокове припинення повноважень народних депутатів Олександра Трухіна, а також Олега Волошина, про якого писала Рубрика раніше.

Відповідно до текстів ухвал, підставами для дострокового припинення повноважень обох народних депутатів є їхні особисті заяви.

"Відповідну постанову вже вніс регламентний Комітет ВРУ і зала розгляне її на найближчому засіданні", – зазначив Железняк.

Варто зазначити, що заява, написана Трухіним, датована 22 лютого 2023 року. Саме тоді Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості нардепа за спробу підкупити патрульних.

Згідно з Конституцією, нардеп достроково припиняє свої повноваження у разі набрання законної сили обвинувального вироку щодо нього.

Нагадаємо, у серпні 2021 року нардеп Олександр Трухін потрапив у ДТП та пропонував поліцейським хабар у розмірі 150 тисяч за втечу.

Пізніше Трухіна виключили з партії "Слуга народу". Через рік йому повідомили про підозру.

Як писала Рубрика, у суді Трухін визнав, що пропонував хабар поліцейським та уклад угоду зі слідством.

Довідка

Нагадаємо, що Олег Волошин був обраний до Верховної Ради за списками партії "Опозиційна платформа – За життя" та входив до однойменної фракції. Заяву про складення мандату він написав ще у січні, однак лише цього тижня вона була зареєстрована у парламенті.

Як писала Рубрика, 10 лютого СБУ оголосила Волошину підозру у державній зраді. За даними слідства, впродовж 2020-2021 років Волошин вів підривну діяльність проти України та поширював проросійські наративи під час своїх виступів та інтерв'ю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: