fbpx
Сьогодні
17:41 23 Лют 2023

Китай звинуватив Україну в "контрабанді" західної зброї: Київ відповів

English version here

Міністерство закордонних справ Китаю заявило, що зброя, яку США постачають до України, часто контрабандою опиняється в руках злочинних угруповань в Європі та інших регіонів. Міністерство закордонних справ України спростувало твердження Китаю.

Позицію України оприлюднив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

"Наша держава має сучасну ефективну систему контролю над отриманням і використанням озброєння, яка користується високою довірою з боку партнерів. Ця система є багаторівневою і повністю виключає будь-яку можливість незаконного вивезення зброї. Натомість росія інвестує численні ресурси в дезінформацію, щоб підірвати міжнародну військову допомогу України", — заявив Ніколенко.

Україна закликала Китай керуватися виключно фактами та не бути інструментом в руках російської пропаганди.

Довідка

Раніше США повідомили, що можуть відправити своїх аудиторів і слідчих безпосередньо в зону бойових дій для посилення моніторингу, щоб перевірити, як Україна використовує військову допомогу

27 січня 2023 року до України прибули інспектори для перевірки належного використання допомоги, яку США надають Києву коштом американських платників податків. Міністерство фінансів США після перевірки заявило, що не помітило жодних ознак нецільового витрачання грошей, які Білий дім надає Україні.

19 липня 2022 року Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію, яка контролюватиме використання зброї від союзників.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: