fbpx
Сьогодні
15:25 23 Лют 2023

Financial Times: у перші дні російського вторгнення в Україну армія рф збила кілька власних літаків

English version here

У перші дні повномасштабного вторгнення в Україну російські військові збили декілька власних літаків. Тому рф не вистачало пілотів із досвідом бойових дій із залученням сухопутних сил.

Про це повідомляє Financial Times, пише РБК-Україна.

Як пишуть у виданні, колишній високопоставлений чиновник США зазначив, що "можливо, це не двозначне число, але це більше одного чи двох" російських літаків, збитих дружнім вогнем.

З його слів, "було багато братовбивств".

"Можливо, у них не було пілотів з бойовим досвідом, які б хотіли літати над Україною і ризикувати своєю головою в тих божевільних обставинах", – додав він.

Інформацію також підтвердив представник Головного управлянні розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

"Це сталося. З артилерійських підрозділів, з танків, і ми навіть це бачили з наших перехоплень їхніх розмов. Вони збивали власні вертольоти і збивали власні літаки", підкреслив розвідник.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що рф за рік повномасштабної війни проти України втратила в 10 разів більше військових, ніж за 10 років війни в Афганістані.

Окрім того, за даними Генштабу ЗСУ, українські військові знищили 299 російських літаків та 287 гелікоптерів, а також 3350 ворожих танків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: