fbpx
Сьогодні
08:46 23 Лют 2023

Білий дім розглядає можливість оприлюднити розвіддані про плани Китаю щодо надання росії зброї, – WSJ

English version here

Фото: Getty Images[;en]Photo: Getty Images

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість оприлюднення розвідувальних даних, які, на її думку, свідчать про те, що Китай міркує над тим, чи постачати росії зброю для війни проти України.

Про це пише газета Wall Street Journal з посиланням на анонімні джерела в Білому домі.

За даними співрозмовників видання, Китай досі поводився обережно, в основному обмежуючись купівлею російської нафти. Проте зараз китайське керівництво роздумує над тим, чи не відмовитися від такого підходу.

У Wall Street Journal повідомляють, що за оцінкою розвідок США і союзників, у питанні, як Китай може допомогти росії, стає набагато менше невизначеності.

Втім, за оцінкою розвідок, Пекін поки що не ухвалив рішення щодо постачання зброї російській федерації.

Зазначають, що обговорення питання публічного розкриття інформації про потенційні плани Китаю відбувається напередодні засідання Радбезу ООН. Нагадаємо, що воно присвячене першій річниці російського вторгнення в Україну.

Довідка

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив 19 лютого про стурбованість тим, що Пекін розглядає можливість посилення свого партнерства з Москвою шляхом надання російським військовим "летальної підтримки".

Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд наголосила, що Китай перетне "червону лінію", якщо вирішить надати летальну військову допомогу росії у війні проти України.

Натомість Міністерство закордонних справ КНР заперечило наміри надавати "летальну підтримку" Росії для війни проти України.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: