fbpx
Сьогодні
12:52 23 Лют 2023

340 тисяч гривень на допомогу для ЗСУ привласнив собі столичний блогер

Фото: Київська поліція

У заволодінні 340 тисяч донатів для Збройних сил України викрили столичного блогера.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Київську міську прокуратуру, речницю відомства Надію Максимець у коментарі УП, столична поліція.

Повідомляють, що жителю міста Києва оголосили підозру за фактом шахрайського заволодіння коштами, зібраними для потреб ЗСУ.

За даними слідства, 24-річний підозрюваний, маючи особистий акаунт для ведення прямих ефірів на популярному сайті, створеному для збору коштів для ЗСУ, дізнався про вразливість програмного забезпечення цього сайту та вирішив скористатися цим у власних інтересах.

Фото: Київська поліція

Отримавши несанкціонований доступ до віртуального гаманця сайту, чоловік почав систематично виводити кошти, зібрані громадянами з усього світу на потреби української армії, на власний рахунок.

Правоохоронці викрили понад 30 фактів незаконного виведення грошових коштів з електронного гаманця сайту. У такий спосіб зловмисник заволодів 340 тисячами гривень донатів.

У ході обшуку за місцем проживання зловмисника вилучили носії інформації, які підтверджують протиправну діяльність, та грошові кошти, здобуті злочинним шляхом.

Як пояснила УП речниця прокуратури Надія Максимець, запобіжний захід блогеру ще не обирали. На цей момент підозрюваний висловив готовність співпрацювати зі слідством та відшкодувати завдані збитки у повному обсязі.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: