fbpx
Сьогодні
12:03 23 Лют 2023

10 головних перемог українських воїнів за рік війни озвучили у Міноборони

Фото: З відкритих джерел

Українські Збройні сили за рік повномасштабного російського вторгнення досягли немало успіхів, з яких можна виділити 10 головних перемог.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на заступницю міністра оборони Ганну Маляр під час брифінгу.

"Насамперед – це успішна оборона Києва, Чернігова, Сум та Харкова у лютому-квітні 2022 року. Наша друга велика перемога – це масовий спротив мирного населення російським окупантам на тимчасово зайнятих загарбниками територіях", – сказав чиновниця.

Заступниця міністра оборони назвала третьою перемогою ЗСУ вигнання окупантів з півночі України та повна деокупація Київської, Чернігівської та Сумської областей.

Зі слів Маляр, четвертою перемогою можна назвати знищення крейсера "Москва".

П'ятою перемогою можна вважати звільнення острова Зміїний.

"Наша шоста перемогазнищення системи логістики російських окупаційних військ на півдні та сході України у червні та серпні.

Сьома перемогавигнання російських окупантів з Харківської області у вересні-жовтні. Вигнання російських окупантів з Херсонської області у вересні-жовтні", – додала Маляр.

Дев'ятою перемогою у Міноборони назвали успішні дії сил протиповітряної оборони, які захищають Україну від масових ракетних та дронових російських атак.

Крайня, десята, перемога – це стримування наступу окупантів на сході.

Як писала Рубрика, керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов вважає, що росіяни 23 та 24 лютого можуть завдати ракетного удару. Проте, на його думку, він буде невеликим.

Нагадаємо, що у повітряних силах Збройних сил вважають, що 23-24 лютого можливі провокації росії та ракетні обстріли, українські захисники готуються "на кожен день".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: