“Війна очима тварин”: на Берлінале показали перший трейлер кіноальманаху, у головних ролях якого звірі

Перший трейлер кіноальманаху "Війна очима тварин" відбувся на Берлінському кінофестивалі, до якого увійшли кадри трьох новел.

Про це Укрінформу повідомили в кінокомпанії Sota Cinema Group.

"Кіноальманах "Війна очима тварин" фокусує увагу світової спільноти на драматичних подіях в Україні, а також розповість пронизливі історії людей і тварин в умовах війни", – розповів автор ідеї та продюсер кіноальманаху Олег Кохан.

За задумкою авторів, кіноальманах складатиметься з 11 новел. В основу більшості покладені реальні події, а їхніми головними героями стануть тварини.

У трьох перших новелах кіноальманаху, зйомки яких завершені на початку 2023 року, мова йде про корову, білого кролика і собаку, який виявився вовком.

Героями наступних історій стануть коза, рибки, можливо, й один із найпопулярніших чотирилапих "зірок".

У кінокомпанії зазначили, що участь у проєкті міжнародних митців розширить географію історій, які відбуваються не тільки в Україні. А скрізь, де опинились українці, рятуючись від жахіть війни.

"Для нас дуже важливо, що не тільки українські, а й закордонні режисери готові приєднатися до творчої групи кіноальманаху. Адже ми порушуємо не лише тему порятунку тварин.

Мова йде про війну як гуманітарну катастрофу, що нищить все живе навколо і всередині кожного з нас. І той факт, що наші іноземні колеги розділили з нами цю страшну реальність, доводить актуальність теми екоциду в Україні для усього світу", – наголосив Кохан.

Фото: Фейсбук / SOTA Cinema Group

Кінокомпанія SOTA Cinema Group провела перемовини із sale-агентами та потенційними партнерами щодо дистриб'юції кіноальманаху "Війна очима тварин".

А також підписала меморандум щодо співпраці у його виробництві з одним із найдосвідченіших балтійських фільммейкерів – компанією HypnoFilm (Естонія), яка понад 15 років успішно займається кіновиробництвом.

Зйомки наступних трьох новел заплановані на початок весни.

Світова прем'єра має відбутися в межах одного з авторитетних кінофестивалів наприкінці 2023 року.

Свіжі дописи

  • Новини

В МОК пообіцяли карати спортсменів рф за політичні висловлювання на Олімпіаді “аж до виключення з Ігор”

У разі політичних висловлювань на Олімпійських іграх в Парижі російські спортсмени будуть негайно покарані, аж… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У Києві знову стався вибух гранати: є постраждалі

У ніч на 28 квітня, у столиці в одній із багатоповерхівок у Святошинському районі пролунав… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Офіс генпрокурора: в Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми

Понад 2500 вебсайтів, які забезпечували діяльність проведення азартних ігор та на яких розміщувались ресурси онлайн-казино… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У столиці відкрили безплатний спортзал для реабілітації ветеранів: у чому рішення

У Києві відкрили новий спортивний комплекс для військовослужбовців та ветеранів, який оснащений сучасними тренажерами для… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

450 тисяч осіб: у Британії підрахували втрати армії рф у війні з Україною

Від початку повномасштабного вторгнення російська армія втратила в Україні вбитими й пораненими, за оцінками британських… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Сікорський сподівається, що Шольц наважиться на надання Taurus після передачі Україні ATACMS

Рішення Білого дому надати Україні далекобійні ракети ATACMS можливо підштовхне Німеччину все-таки надати ракети Taurus.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.