fbpx
Сьогодні
Фото 19:15 22 Лют 2023

В Україні розробили систему захисту для робіт Бенксі на Київщині: навіщо це рішення

English version here

Фото: Рубрика

Український виробник професійних систем безпеки Ajax Systems розробив систему захисту робіт Бенксі від вандалів та несприятливих погодних умов.

Роботи Бенксі зʼявилися в українських містах восени 2022 року. Відтоді вони стали одним із символів підтримки України. 

У чому проблема?

Раніше Рубрика писала, що одну з робіт Бенксі в Гостомелі намагалися вкрасти — це графіті із жінкою у протигазі вирізали зі стіни.

Яке рішення?

Зокрема для того, аби захистити малюнки від можливого вандалізму та погодних умов, на роботах Бенксі в Бородянці, Ірпені та Горенці встановили бездротову систему безпеки Ajax із підключенням до цілодобового моніторингу охоронної компанії.

Як це працює?

Відтепер на будь-які спроби викрасти або зіпсувати малюнки миттєво реагуватиме швидка група охорони. Малюнки перебуватимуть під захистом, доки питання їх музеєфікації не буде вирішено остаточно.

Датчики руху та удару фіксують спроби пошкодження чи підступу до об'єкта, вмикають вуличну сирену поруч та через централь системи безпеки передають сповіщення до охоронної компанії. Для захисту робіт від впливу зовнішніх чинників встановили прозорі протиударні стінки з полікарбонату.

А на місці малюнку в Бородянці, де зображений дзюдоїст, додатково встановили тимчасову захисну споруду. Всередині неї за допомогою датчика Life Quality з сенсорами температури, вологості та CO2, а також реле керування WallSwitch буде підтримуватися мікроклімат, щоб малюнок не зіпсувався.

Для розгортання такої системи захисту знадобилися 21 датчик і п'ять централей системи безпеки. Датчики незалежні від постійного живлення, а головна централь може знаходитися у віддаленому приміщенні: хаб тримає зв'язок із датчиками на відстані до 1700 метрів та повідомляє охоронну компанію про тривогу менш ніж за 0,15 секунди.

Фоторепортаж кореспондента "Рубрики":

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: