fbpx
Сьогодні
15:30 22 Лют 2023

Українська розвідка: новий наступ росії не має стратегічного характеру

Російські війська ще на початку лютого почали наступальні дії в Україні принаймні на чотирьох-п'ятьох напрямках, але вони не мають стратегічного характеру.

Про це в інтерв'ю AP заявив заступник начальника ГУР МО Вадим Скібіцький.

"Після того, як вони (росіяни – ред.) відійшли від Херсона – коли були змушені залишити Херсон і взагалі правобережжя Дніпра – вони перегрупувалися. Нарешті минуло два місяці.

І справді, з початку лютого почалися наступальні дії. Так, вони не мають стратегічного характеру, але є як мінімум чотири-п'ять напрямків, де почалися активні бойові дії. Це в Луганській, Донецькій та Запорізькій областях", зазначив розвідник.

Скібіцький вважає, що багато залежатиме від того, як розгортатимуться події найближчими місяцями і яких успіхів буде досягнуто, в тому числі українцями.

"Тому що ми також плануємо свої військові дії не на завтра і не на післязавтра, а на певний період часу. Коли ми розглядаємо потенційний вплив на росію, насамперед, це негативний вплив, насамперед вплив на моральний стан її військовослужбовців", – додав він.

Нагадаємо, секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що росіяни почали свій "великий наступ". Проте це не той наступ, на який вони розраховували – українські війська його потужно відбивають.

Також очільник ГУР Кирило Буданов наголосив, що з середини до кінця весни будуть вирішальні бої. Буданов вважає, що саме тоді настане переломний момент у війні.

Він додав, що очікуваний великий наступ російської армії уже триває, проте він дуже низької якості.

Зазначимо, що за даними розвідки на цей момент в Україні воюють приблизно 326 000 російських військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: