fbpx
Сьогодні
16:20 22 Лют 2023

Самопроголошений президент білорусі їде в Іран "розвивати відносини" між країнами

Самопроголошений глава білорусі олександр лукашенко заявив про офіційний візит до Ірану, де збирається обговорювати розвиток відносин між країнами. Посол Ірану у білорусі зауважив, що ці відносини зараз "на піку".

Про це пише "БелТА", інформує Рубрика.

лукашенко повідомив, що його візит відбудеться у березні на запрошення президента Ірану. Там, за словами лукашенка, сторони обговорюватимуть "суттєві питання" відносин двох країн.

"Я абсолютно переконаний, що це буде значуща зустріч та переговори в Ірані, які виведуть нас на вищий рівень співпраці. Але головне — ми не повинні втратити цей момент і цей час, щоб налагодити наші стосунки на вищому рівні", — сказав він.

Посол Ірану у білорусі Саїд Ярі заявив, що візит лукашенка "є історичним моментом" у відносинах двох країн та "має величезне значення" для Тегерану.

"На порядку денному і в політичному, і у торговельно-економічному плані дуже важливі питання. Відносини між Іраном та Білоруссю зараз перебувають на піку розвитку. І ми впевнені, що після візиту президента Білорусі до Ірану наші відносини ще більше розвиватимуться", — цитує посла "БелТА".

Візит лукашенка відбудеться напередодні 30-річчя встановлення дипломатичних відносин між країнами. Посол Ірану заявив, що 2023 рік буде оголошено "роком дружби Ірану та білорусі".

Довідка

Іран і білорусь з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну неофіційно надають допомогу окупантам. білорусь — надає свою територію для військ рф, які обстрілюють північні регіони України, а також приймала на лікування поранених окупантів. За даними Генштабу ЗСУ, на території білорусі проводиться підготовка російських військових.

Тим часом Іран постачає російським військам свої бойові дрони-камікадзе, які ті активно використовують в Україні. Офіційно Іран відкидає звинувачення в постачанні зброї для російських військ, а самі окупанти намагаються замаскувати іранське обладнання під російською назвою "Герань-2".

За даними Центру національного спротиву, іранських інструкторів, які навчають росіян користуватися дронами-камікадзе й безпосередньо контролюють запуск безпілотників по українських цивільних об'єктах, помітили у білорусі. Звідти вони координували запуски БпЛА Shahed-136 по об'єктах інфраструктури Київщини та північних і західних областях України.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: