fbpx
Сьогодні
18:11 22 Лют 2023

пригожин звинувачує у значних втратах "вагнерівців" герасимова та шойгу: вони не дають снарядів

Засновник ПВК "Вагнер" євген пригожин укотре звинуватив міноборони рф у "снарядному голоді" в силах "вагнерівців". Як доказ він показав десятки тіл загиблих бійців ПВК та звинуватив у їхніх смертях військове керівництво росії.

Про це йдеться в інтерв'ю пригожина для російського Telegram-каналу, яке поширила його пресслужба.

Після загострення відносин з міноборони рф пригожин неодноразово казав про нестачу боєприпасів для "вагнерівців" і навіть випросив невеликий запас у чеченського спецпідрозділу "Ахмат".

У міноборони росії його звинувачення відкинули та заявили, що "всі заявки на забезпечення боєприпасами для штурмових підрозділів виконуються у найкоротші терміни".

Та сам пригожин пояснив, що "на паперах" ПВК "Вагнер" "нібито не існує", а раніше боєприпаси "вагнерівцям" видавали начебто для певних військових підрозділів.

"Тому нам боєприпасів не видають узагалі. Боєприпаси видають на певне міфічне угруповання", — сказав пригожин.

Він заявив, що станом на 22 лютого "жодних кроків щодо видачі боєприпасів не зроблено", і як доказ опублікував фото з тілами загиблих.

Фото: "Пресс-служба пригожина" / Telegram

"Це хлопці, які загинули вчора через так званий снарядний голод. Їх мало бути у 5 разів менше […] Хто винен у тому, що вони загинули? Ті, хто мали розв'язати питання забезпечення нас достатньою кількістю боєприпасів. Фінальний підпис має бути [командувача окупаційних військ валерія] герасимова або [міністра оборони рф сергія] шойгу. Жоден із них не хоче ухвалювати рішення", — сказав пригожин.

В соцмережах уже поширювали відео зі скаргами "вагнерівців" на міноборони щодо нестачі снарядів. пригожин хоче, щоб цю проблему також порушували "водії великих чиновників", "стюардеси на вході в літаки" та " телеведучі в прямому етері".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: