fbpx
Сьогодні
14:00 22 Лют 2023

Організатори "Євробачення-2023"анонсували імена ведучих та коментаторів конкурсу

Фото: BBC Eurovision

22 лютого організатори пісенного конкурсу "Євробачення" оголосили імена ведучих та коментаторів цьогорічного шоу в Ліверпулі.

Про це повідомляє "Суспільне", пише Рубрика.

Українська співачка фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна стане однією з ведучих гранд-фіналу пісенного конкурсу, який відбудеться в Ліверпулі 13 травня.

Разом з Юлією Саніною цьогорічне шоу вестимуть:

  • британська актриса Ханна Веддінгхем,
  • співачка Аліша Діксон,
  • ірландський телеведучий Грем Нортон, який коментував "Євробачення" раніше.

Юлія Саніна, Ханна Веддінгхем та Аліша Діксон також проведуть півфінали "Євробачення", які відбудуться 9 та 11 травня.

"Для мене велика честь вести "Євробачення-2023". Цього року ми станемо свідками унікального шоу, яке Україна розділить із Британією. Мені водночас бентежно і радісно бути частиною "Євробачення" цьогоріч" — поділилась своїми враженнями Юлія Саніна.

Кореспондентом конкурсу цьогоріч стане незмінний ведучий Нацвідборів "Євробачення" Тімур Мірошниченко. Він з'являтиметься у відеовставках під час прямих ефірів, а також мовитиме прямо з епіцентру подій, української коментаторської кабіни на арені Liverpool.

"Я радий бути коментаторським голосом України з Ліверпуля, знайомити нових та існуючих шанувальників "Євробачення" з усіма подіями прямо з арени та, безсумнівно, деякими ексклюзивами із залаштунків!" — розповідає Тімур Мірошниченко.

До того ж Мірошниченко разом із Семом Квеком стануть ведучими прямої трансляції урочистої церемонії відкриття конкурсу на офіційному Youtube-каналі "Євробачення".

Британськими коментаторами "Євробачення-2023" в Ліверпулі будуть телеведучий Грем Нортон та акторка Мел Ґедройць.

Радіодиджеї Скотт Міллз і Райлан проведуть трансляцію півфіналів конкурсу на BBC One та BBC iPlayer. А на BBC Radio Merseyside працюватиме спеціальна команда коментаторів, включно зі співачкою Клер Суїні.

Довідка

Український гурт Kalush Orchestra переміг на "Євробаченні-2022", тож наступний пісенний конкурс мав відбутися в Україні. Проте Європейська мовна спілка (EBU) вирішила, що конкурс-2023 пройде у Великій Британії, яка цьогоріч посіла друге місце. В Україні "Євробачення" не відбудеться через повномасштабну війну.

Тож 67-й пісенний конкурс "Євробачення" прийматиме Ліверпуль. Гранд-фінал відбудеться на арені Liverpool 13 травня, а півфінали пройдуть 9 та 11 травня. Крім того, з наступного року змінюються правила голосування у півфіналах.

Конкурс відбудеться від імені України, тож в України залишається місце у фіналі. Крім того, представники "Суспільного мовлення" співпрацюватимуть із BBC, щоб розробити та впровадити українські елементи шоу під час "Євробачення-2023". Україну представлятиме гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: